O salată gustoasă și răcoroasă, ușor de făcut și decorată cu ouă de prepeliță, drăguțe și sănătoase. Mi se pare un aperitiv rece, consistent și bun, care ar sta bine atât pe o masă festivă, cât și pe una obișnuită, de zi cu zi.
Pentru Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita sunt necesare urmatoarele ingrediente: cartofi, morcovi, castraveti, telina, mazare, oua prepelita, maioneza.
Iata cum se prepara Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita
Legumele se curăță, se spală, se fierb și după ce se răcoresc, se taie cubulețe.
Mazărea se fierbe, dacă este crudă, iar dacă este de la conservă, se strecoară, se clătește cu apă rece și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă toată apa.
Se face o maioneză bine legată din 3 gălbenușuri fierte tari, 2 gălbenușuri crude, 2 lingurițe de muștar clasic, 100 ml de ulei și zeamă de lămâie, după gust.
Ouăle de prepeliță se fierb în apă cu puțină sare și după ce se răcoresc, se decojesc. 8 ouă se păstrează pentru decor, iar celelalte 4 (pot fi și mai multe) se taie cubulețe.
Se amestecă ușor legumele fierte și tăiate cubulețe, cu 3/4 din cantitatea de maioneză și ouăle de prepeliță tăiate cubulețe, de asemenea. Se adaugă sare, după gust și apoi se montează salata pe un platou potrivit.
Se ”îmbracă” uniform salata cu maioneza rămasă și se decorează cu cele 8 ouă de prepeliță, bucățele de gogoșari, frunze de pătrunjel...
Se dă salata la rece pentru cel puțin o oră și apoi se servește. Se porționează în așa fel încât fiecare porție să fie decorată cu câte 1 ou de prepeliță.
Vezi si reteta de Salata de boeuf.
1
Folosiți cartofi roz, care nu se terciuiesc după fierbere.
2
Strecurați bine castraveții murați și mazărea, pentru ca salata să nu fie apoasă.
3
Se pot folosi castraveți murați în saramură, sau în oțet, după cum aveți, sau cum vă place.
4
Faceți o maioneză bine legată, nu lichidă, care să adune legumele tăiate.
5
Puteți pune mai multe ouă de prepeliță în componența salatei.
6
Amestecați ușor ingredientele, ca să nu se terciuiască.
7
Ungeți uniform salata cu restul de maioneză rămasă și decorați după cum doriți.
8
Serviți fiecare porție cu câte 1 ou de prepeliță.