Reteta de preparare a papanasilor Sa ramanem in Moldova si sa va servesc cu niste papanasi cu dulceata!! aici sunt stapana pe mine!
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un bol amestecam faina cu gris,sare,zahar,aromele,oul batut,branza si bicarbonatul stins;
Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10min rupem din aluat cate o bucatica sau cu o lingurita,pentru a fi toate egale,presaram palmele,aluatul si masa cu faina apoi formam o sfera mica,o aplatizam,facem o gaura in mijloc cu degetul si le punem la prajit in mult ulei incins iar dupe ce toate sferele pentru papanasi s-au prajit le scoatem pe un prosop.
In paralel,prajim tot atatea sfere mici,cati papanasi avem.
Servim pe farfurie papanasi cu smantana pusa in gaura din mijloc,sfera deasupra si dulceata.
1
focul la prajit trebuie sa fie potrivit,altfel papanasii raman cruzi la mijloc