Reteta de preparare a papanasilor
Imi era dor de niste papanasi pentru ca nu am mancat de cativa ani.Asa ca avand niste branzica am zis ca trebuie neaparat sa imi fac si pofta asta!~!!Am ales sa ii fac in cuptor pentru a nu-i praji,si au iesit deliciosi|!!!
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un bol amestecam branza cu ouale si zaharul pudra.
Apoi adaugam coaja de lamaie rasa,esenta de rom,praful de copt,iar la urma faina,in ploaie.
Amestecati bine cu mana pana obtineti un aluat omogen(daca ii prajiti puteti face aluatul mai moale si ii puneti cu lingura in tigaie).
Il lasam cam 15 minute la frigider.
Luam o tava de cuptor si o tapetam cu putina margarina ,apoi asezam niste hartie de copt in ea.
Ne udam putin mainile cu apa ,rupem bucatele din compozitia pentru papanasi si ii formam.
Ii asezam in tava si ii dam in cuptorul incins.
Ii lasam la o temperatura potrivita pana se rumenesc (20-25 de minute).
Cand sunt gata ii scoatem si ii lasam sa se racoreasca.
Sosul de portocala:
Punem intr-o cratita,mai mica,zaharul impreuna cu zaharul vanilat,la caramelizat(nu il lasati mult sa il ardeti,ci doar sa prinda o usoare culoare aurie).
Adaugam untul si amestecam bine pana se topeste.
Apoi punem sucul de la o portocala stoarsa si sucul de lamaie.
Lasam sa fiarba la foc mic,pana se ingroasa putin,si adaugam si coaja de portocala.
Mai lasam sa dea 3-4 clocote si luam cratita de pe foc.
Lasam sosul sa se racoresca.
Asezam pe o farfurie niste papanasi,deasupra turnam putin sosulet de portocala si servim.
VA GARANTEZ CA SUNT O BUNATATE!!!!!