Reteta de preparare a papanasilor cu sos de portocala

de Rocsi in Prajituri, 16 Sep 2011 | 4469 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Imi era dor de niste papanasi pentru ca nu am mancat de cativa ani.Asa ca avand niste branzica am zis ca trebuie neaparat sa imi fac si pofta asta!~!!Am ales sa ii fac in cuptor pentru a nu-i praji,si au iesit deliciosi|!!!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • pentru papanasi:
  • 1 castronel mic cu branza de vaci
  • 2-3 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • 5-6 linguri zahar pudra
  • 1 esenta rom
  • faina (eu am pus cam 10 linguri .trebuie sa iese un aluat putin tare)
  • 1 praf de copt(nu uitati ca mine sa il puneti ca nu prea cresc papanasii,dar si asa au fost foarte buni).
  • pentru sosul de portocale:
  • 2 linguri cu varf de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura unt
  • sucul de la o portocala
  • putina coaja de portocala rasa
  • 1 lingura suc de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu sos de portocala:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un bol amestecam branza cu ouale si zaharul pudra.

Apoi adaugam coaja de lamaie rasa,esenta de rom,praful de copt,iar la urma faina,in ploaie.

Amestecati bine cu mana pana obtineti un aluat omogen(daca ii prajiti puteti face aluatul mai moale si ii puneti cu lingura in tigaie).

Il lasam cam 15 minute la frigider.

Luam o tava de cuptor si o tapetam cu putina margarina ,apoi asezam niste hartie de copt in ea.

Ne udam putin mainile cu apa ,rupem bucatele din compozitia pentru papanasi si ii formam.

Ii asezam in tava si ii dam in cuptorul incins.

Ii lasam la o temperatura potrivita pana se rumenesc (20-25 de minute).

Cand sunt gata ii scoatem si ii lasam sa se racoreasca.

Sosul de portocala:

Punem intr-o cratita,mai mica,zaharul impreuna cu zaharul vanilat,la caramelizat(nu il lasati mult sa il ardeti,ci doar sa prinda o usoare culoare aurie).

Adaugam untul si amestecam bine pana se topeste.

Apoi punem sucul de la o portocala stoarsa si sucul de lamaie.

Lasam sa fiarba la foc mic,pana se ingroasa putin,si adaugam si coaja de portocala.

Mai lasam sa dea 3-4 clocote si luam cratita de pe foc.

Lasam sosul sa se racoresca.

Asezam pe o farfurie niste papanasi,deasupra turnam putin sosulet de portocala si servim.

VA GARANTEZ CA SUNT  O BUNATATE!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu sos de portocala" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta foietaj cu branza de vaci reteta traditionala turceasca de burek