Reteta de preparare a papanasilor cu sos de capsuni

de Rocsi in Dulciuri, 2 Iun 2013 | 3146 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Nu am facut de vreo 3 ani papanasi si am hotarat ca este timpul. Sunt atat de buni iar sosul de capsuni a mers perfect langa ei sa ne lingem putin degetelele..

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 700 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 2 oua
  • 1 lingura gris
  • 8 linguri zahar
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamiae
  • coaja rasa de portocala
  • 350-400 gr faina
  • ulei pentru prajit
  • 300 gr capsuni
  • 1-2 linguri zahar
  • zahar pudra
Portii: 22
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu sos de capsuni:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un bol punem branza, ouale, zaharul si le mixam la viteza nu foarte mare. Adaugam grisul, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie si de portocala, praful de copt. Acum incepem sa incorporam faina treptat pana compozitia devine nelipicioasa dar nu trebuie sa fie foarte tare ci ca o plastelina. Lasam 15 minute la odihnit compozitia pregatita.

Intr-o tigaie punem o cantitate mai mare de ulei la incins. Rupem bucatele potrivite din aluat, formam bile, le gaurim pe mijloc si le dam forma unor inele. Le prajim in uleiul incins pe ambele parti, iar din aluatul din gaura formam bilute pe care le prajim. Cu ajutorul unei palete scoatem papanasii intr-un bol in care punem niste servetele de bucatarie.

Eu cum de ceva vreme incerc sa evit prajelile, am oprit putin aluat si mi-am facut cativa papanasi la cuptor.  Ii modelam la fel ca si pe cei care i-am prajit, ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ii introducem in cuptorul incins si ii lasam pana se rumenesc frumos deasupra.

Spalam capsunile, indepartam cozile si le zdrobim cu mixerul vertical. Turnam totul intr-o cratita, punem 1-2 linguri zahar si lasam sa fiarba la foc mic circa 5 minute,  apoi il lasam sa se racoreasca.

Asezam papanasi pe farfurii, ii presaram cu zahar pudra iar deasupra punem sos care il lasam sa curga in jos, dar noi cu siguranta avem grija sa il savuram pe tot! Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

ieri la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

ieri la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

ieri la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor