Reteta de placinte cu aluat din iaurt si umplutura de branza

de aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2013 | 32321 vizualizari

 

 Reteta de placinte cu aluat din iaurt si umplutura de branza este ideala pentru o gustare savuroasa sau de pus la pachetel. Un aluat super bun umplut cu branza si ceapa tranforma aceste placinte in aperitivul perfect.
Pentru Reteta de placinte cu aluat din iaurt si umplutura de branza ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, iaurt, oua, branza de vaci, marar.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de placinte cu aluat din iaurt si umplutura de branza
  • 500 ml iaurt
  • 1 ou
  • 700 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 500 g branza de vaci sarata (daca nu e sarata branza se pune sare in umplutura)
  • 3 oua
  • ulei
  • marar si cozi de ceapa verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de placinte cu aluat din iaurt si umplutura de branza:

Cum se prepara Reteta de placinte cu aluat din iaurt si umplutura de branza

Intr-un bol amestecam faina cu bicarbonatul, se adauga iaurtul, oul si sarea si se amesteca bine, iar la sfarsit adaugam si putin ulei.Obtinem un aluat mai moale si elastic.Formam o bila din aluat, il acoperit si il lasam sa se odihneasca 30 de minute.

Branza o zdrobim cu furculita, adaugam ouale, putin marar si ceapa verde tocate marunt si amestecam toate ingredientele  bine.

Aluatul il impartim in bile, luam cate o bila si o intindem pe suprafata de lucru care este presarata cu faina intr-o forma rotunda si cat mai subtire, punem branza, impachetam aluatul aducand de la margini spre mijloc, apoi apasam usor cu mana.Punem placintele la prajit in tigaia unsa si incinsa.

Incearca si reteta de Placinte ardelenesti sau varianta de Placinte cu varza, foarte gustoase.

Iti recomandam si reteta de Placinta cu branza sarata, foarte buna si usor de facut.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinte cu aluat din iaurt si umplutura de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv (altfel)