Este Reteta de crema delicioasa pentru Cremes sau Eclere preluata de la nasa mea şi mi-a plăcut pentru că este o reteta de crema foarte simplă şi deosebit de gustoasă.Am folosit foi pentru cremeş Boromir,dar puteţi sa preparaţi aluatul dupa reţeta de aici Aluat de foietaj cu osânză (hai)
Această reteta de crema delicioasa o puteti folosi pentru Cremes sau Eclere
Ingrediente Reteta de crema delicioasa pentru Cremes sau Eclere
Preparare Reteta de crema delicioasa pentru Cremes sau Eclere
Se mixeaza frisca si se pune la rece.
Ouale se mixeaza întregi împreuna cu zaharul,se adauga laptele, faina si amidonul,esentele si se pune compozitia pe foc.Amestecam continuu pâna când compozitia se îngroasa.
Am folosit 75 gr faina in amestec cu amidon,dar puteti sa folositi doar faina sau doar amidon (75 gr).
Daca folositi foi cumparate,este bine sa puneti crema fierbinte peste foaie,pentru ca aceasta sa se înmoaie.
Daca folositi insa foi facute în casa,lasati crema sa se raceasca,apoi o amestecati cu 3-4 linguri de frisca si o puneti rece peste foaie.
Dupa ce puneti crema,puneti deasupra un strat de frisca si cea de-a doua foaie sfarâmata.
Pudrati cu zahar si lasati câteva ore la rece apoi o portionati.
Daca aveti foi de dimensiune mai mare,mariti proportional cantitatea ingredientelor pentru crema.
Alte variante de creme delicioase gasiti aici Crema de mascarpone si ciocolata si aici Reteta de crema de unt si ciocolata
Iar daca vrei o varianta simpla de Cremes, poate-ti place asta Cremsnit de moda veche