Reteta de arpacas cu legume, de post este un preparat de post delicios, hranitor si sanatos, dar si o garnitura versatila ce se poate combina cu succes la sos rosu sau alb.
Ingredientele sunt urmatoarele: arpacas, morcovi, ceapa, ulei si condimente.
Iata cum se prepara Reteta de arpacas cu legume, de post
Spalam arpacasul in mai multe ape, pana apa devine limpede si l lasam in apa minim 3 ore.Il punem la fiert cu 3 litri de apa la foc mic circa 40 min.
Arpacasul trebuie sa fie bine patruns.
Il scurgem bine de apa, il lasam in sita pana pregatim legumele.
Curatam legumele, spalam si tocam cubulete. Intr un ceaunel , adaugam uleiul.Cand s -a incazit uleiul, adaugam mai intai morcovul , sotam sub capac 5 minute la foc mediu, apoi adaugam ceapa.Mai sotam 5 minute .Cand ceapa a devenit sticloasa adaugam arpacasul scurs bine de apa.Amestecam bine si mai lasam 6-7 minute, potrivim de sare si piper, condimentam dupa plac .Acoperim , oprim flacara si lasam 10 minute pentru finalizare.
Se serveste ca atare cu muraturi cu friptura, peste, snitele sau parjoale.
Vezi si reteta de Orez prajit.
1
Pentru Reteta de arpacas cu legume, de post este bine sa tineti cont de:
2
Daca nu e pus la inmuiat in apa in prealabil, durata fierberii va fi mai mare.
3
Puteti in loc de ulei sa folositi grasime de pasare cand nu e post.