Reteta de arpacas cu legume, de post

de Ksenya in Mancaruri de post, 9 Mar 2023 | 5768 vizualizari

 

Reteta de arpacas cu legume, de post este un preparat de post delicios, hranitor si sanatos, dar si o garnitura versatila ce se poate combina cu succes la sos rosu sau alb.   
Ingredientele sunt urmatoarele: arpacas, morcovi, ceapa, ulei si condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de arpacas cu legume, de post
  • o cana de arpacas (200 ml ,cana)
  • un morcov mare.
  • 2 cepe.
  • 3 lunguri ulei
  • sare dupa gust.
  • Piper dupa gust.
  • condimente de care va place: chimen ,ierburi aromatice, busuioc , oregano … etc . Eu am pus maghiran.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de arpacas cu legume, de post:

Iata cum se prepara Reteta de arpacas cu legume, de post

Spalam arpacasul in mai multe ape, pana apa devine limpede si l lasam in apa minim 3 ore.Il punem la fiert cu 3 litri de apa la foc mic circa 40 min.

Arpacasul trebuie sa fie bine patruns.

Il scurgem bine de apa, il lasam in sita pana pregatim legumele.
Curatam legumele, spalam si tocam cubulete. Intr un ceaunel , adaugam uleiul.Cand s -a incazit uleiul, adaugam mai intai morcovul , sotam sub capac 5 minute la foc mediu, apoi adaugam ceapa.Mai sotam 5 minute .Cand ceapa a devenit sticloasa adaugam arpacasul scurs bine de apa.Amestecam bine si mai lasam 6-7 minute, potrivim de sare si piper, condimentam dupa plac .Acoperim , oprim flacara si lasam 10 minute pentru finalizare.

Se serveste ca atare cu muraturi cu friptura, peste, snitele sau parjoale.

Vezi si reteta de Orez prajit.

TIPS-URI

1

Pentru Reteta de arpacas cu legume, de post este bine sa tineti cont de:

2

Daca nu e pus la inmuiat in apa in prealabil, durata fierberii va fi mai mare.

3

Puteti in loc de ulei sa folositi grasime de pasare cand nu e post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de arpacas cu legume, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem de caise, de post