Am vrut un tort rosu si fin precum catifeaua,probabil pentru ca am vrut sa mai atenueze tristetea ca a mai trecut un an.Macar ca n-a fost un an rau,bilantul e ….satisfacator.Cel mai mult ma bucur ca sunt sanatoasa si sunt oameni dragi care-mi sunt alaturi.Cat despre tort,eeee…..nu mi-a iesit nici prea rosu,nici atat de pufos cum as fi crezut,adica din categoria „nu-i frumos dar e foarte bun”.Daca ajungeti in timp util,va servesc cu tort,sampanie si bonus ….pupici.M-am grabit putin pentru ca sunt pe picior de plecare,sper sa va fie dor de mine.
Blat:
Crema:
Jeleu:
Blat:
Se amesteca faina cu cele doua linguri de cacao.Iaurtul se amesteca cu sucul de sfecla rosie.Eu nu am vrut sa folosesc colorant alimentar.
Iaurtul a avut o culoare superba,dar probabil cacaua a fost prea inchisa la culoare si a „furat” mult din nuanta rosiatica.
Se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema si granulele de zahar s-au topit.Se adauga pe rand cele doua oua si se mixeaza in continuare.Se adauga si o lingura de faina pentru a pastra aspectul cremos.
Adaugam apoi pe rand cate putin iaurt si faina pana cand le incorporam in intregime.
Stingem bicarbonatul cu putin otet si il adaugam compozitiei.
Transferam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul preincalzit pentru 30 – 35 de minute.Se face testul scobitorii.Cand aceasta iese curata blatul este gata.
Lasam sa se raceasca si il punem cateva ore la frigider,se va taia mai usor.
Crema:
Punem gelatina la hidratat in putina apa rece.
Mixam galbenusurile cu zahar pana cand se deschid la culoare si zaharul s-a topit.Punem si siropul de lamaie si punem pe baie de aburi pana cand se ingroasa.Ciocolata o rupem bucati si o incorporam in crema de galbenusuri ,amestecam pana cand se topeste.Lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit complet o punem peste crema Mascarpone si mixam foarte bine. Incalzim gelatina pe baie de aburi sau la microunde si o punem in crema.
La final amestecam usor cu frisca batuta.
Taiem blatul in doua (as fi vrut in trei dar n-am reusit,a fost prea ingust si prea sfaramicios) si asezam crema intre blaturile obtinute,dupa ce in prealabil,am pus in jurul blatului inelul formei in care am copt blatul.Dupa ce am pus jumatate din cantitatea de crema,asezam visine,din acelea puse la pastrare in borcan pentru prajituri.Sunt mai bune ca niciodata,parca ar fi visine confiate.
Preparam jeleul din sirop si tort gelee si il punem peste blat.
Lasam sa se intareasca si ornam cu frisca.