Ratatouille pe grill

de BakeUpArtist in Mancaruri de legume, 27 Mai 2017 | 2739 vizualizari

 

De mult am asteptat sezonul cald, umplerea pietelor de legume proaspete si fructe. Ador sa gatesc cu ingrediente vegetale, pentru ca sunt pline de savoare si foarte sanatoase. Am ales sa fac un preparat simplu, dar extrem de aromat si suculent.
 Am folosit vinete, roșii, dovlecei, ardei gras galben, ardei capia roșu, ceapă roșie. Am făcut și un sos ușor din câteva fire de șofran, usturoi și 3-4 linguri de iaurt gras, a mers de minune cu legumele.  

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  •  2 dovlecei
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei capia
  • 2 cepe rosii
  • 2 fire de Sofran
  • 70 ml Iaurt grecesc
  • sare
  • piper
  • 2 catei usturoi
  • 50 ml apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille pe grill:

Am curățat legumele și le-am tăiat felii. Am încins grătarul și le-am fript la foc iute. Am ținut legumele cam 30 de secunde pe fiecare parte, astfel încât să nu se ardă, dar nici să rămână crude. Au iesit delicioase – cu textura numai buna pentru ratatouille.

 Pentru sos, am combinat firele de șofran cu jumătate de ceașcă de apă fierbinte. Am lăsat la infuzat pentru 15 minute, apoi am adăugat 2 căței de usturoi zdrobiti, puțină sare și am amestecat bine.

 Apoi am strecurat amestecul și am adăugat peste iaurt. Am amestecat bine și m-am bucurat de un grătar ușor, aromat și sănătos.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille pe grill" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille & Cous - cous