Este un desert specific arabesc .De obicei ei il prepara in perioada Ramadamului.Va sugerez sa-l incercati si sami ziceti ce parere aveti.Eu de ori de cate ori prepar rataef nu ramane unul in farfurie.
1. Dizolvam drojdia in apa calduta apoi adaugam treptat faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt.
2. Adaugam restul ingredientelor ,amestecam bine si apoi lasam aluatul la dospit o ora.
3. Dupa ce a crescut dublu aluatul il amestecam bine ,daca e preagros adaugam putin apa si il coacem in tigaie ca pe clatite.In tigaie nu punem nimic doar aluatul si il prajim doar pe o parte(parte de deasupra trebuie sa fie moale ca atunci cand le inchidem sa se lipeasca intre ele).
4. Cand vedem ca aluatul din partea de sus incepe sa se coaca le scoatem pe un prosop, una langa cealalta.
5.Preparare malabi(crema):
Punem laptele la foc si cand incepe sa fiarba adaugam amidonul care a fost amestecat in prealabil cu 4 linguri de lapte. Adaugam imediat si laptele si amestestecam non stop pana se ingroasa. Dam compozitia la rece.
6. Umplem rataief-urile cu crema de malabi si le inchidem bine sa nu iasa crema afara cand le prajim.
7. Intr-o cratita punem ulei din belsug,lasam sa se incinga uleiul iar apoi adaugam rataiefurile.Le prajim pana prind culoare maro, crispy.
8. Le scoatem din ulei si le dau repede prin siropul racit in prealabil, iar apoi le lasam la scurs.