Rasturnata cu pere

de Sasha1 in Prajituri, 19 Sep 2014 | 2585 vizualizari

 

Simplu si gustos!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr zahar pentru caramel
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 150g faina
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de copt
  • 2 pere aromate sau ( alte fructe nezemoase)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu pere:

Spalam , curatam de samburi si taiem perele in lungime.

Preparam blatul :  se separa galbenusurile de albusuri. Se fraca albusurile cu zaharul,  faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile, esenta si faina .  

Ne apucam de caramel:  Intr-o craticioara  rotunda topim zaharul, dupa ce s-a topt luam cratita si o invartim pana se intareste caramelul, asezam perele  si punem aluatul peste.

Lasam la copt 20 de minute la 160 de grade. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi putem orma sau manca alaturi de cateva linguri de  frisca. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si struguri