Rasturnata cu pere

de Sasha1 in Prajituri, 19 Sep 2014 | 2851 vizualizari

 

Simplu si gustos!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr zahar pentru caramel
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 150g faina
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de copt
  • 2 pere aromate sau ( alte fructe nezemoase)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu pere:

Spalam , curatam de samburi si taiem perele in lungime.

Preparam blatul :  se separa galbenusurile de albusuri. Se fraca albusurile cu zaharul,  faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile, esenta si faina .  

Ne apucam de caramel:  Intr-o craticioara  rotunda topim zaharul, dupa ce s-a topt luam cratita si o invartim pana se intareste caramelul, asezam perele  si punem aluatul peste.

Lasam la copt 20 de minute la 160 de grade. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi putem orma sau manca alaturi de cateva linguri de  frisca. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu zmeura si vanilie