Rasturnata cu paste, prune si struguri albi

de Valclaudia in Prajituri, 25 Sep 2014 | 4077 vizualizari

 

un desert consistent, facut la repezeala cu ce-aveam prin bucatarie

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar tos
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri pesmet
  • 2 plicuri zahar tos cu scortisoara
  • 8 prune mari, carnoase
  • 1 ciorchine strugure alb
  • cca 100 gr. paste fainoase fierte (reci,ramase de la masa de pranz)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic sos de ciocolata de la Dr.Oetker
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu paste, prune si struguri albi:

Spalam prunele, le scoatem samburele si le taiem in sferturi.

Strugurele se spala si se scurge de apa.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul tos pana isi dubleaza volumul.

Mixand in continuare la viteza mica a mixerului,incorporam uleiul (turnand in fir subtire, ca la maioneza).

Adaugam praful de copt, apa minerala (lingura cu lingura).

Punem peste amestecul obtinut cate o lingura de faina si niste spuma de albus, amestecam usor pana incorporam toate cantitatile.

In tava cuptorului aszam hartie de copt.

Peste hartie presaram un strat de pesmet,apoi zaharul cu scortisoara.

Din loc in loc asezam pastele fainoase fierte,scurse si racite iar in spatiile ramase libere asezam boabe de strugure si sferturi de prune.

Turnam amestecul de blat, nivelam cu lingura sa se umple toate spatiile,apoi dam tava la cuptor pentru 35 minute.

Facem testul cu scobitoarea, scoatem prajitura din cuptor, o rasturnam pe un platou mare sau pe un tocator mare din lemn, indepartam hartia de copt cat este inca fierbinte.

Lasam la racit, portionam, pudram cu zahar pudra din belsug si serbim prajitura decorata cu sos de ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu paste, prune si struguri albi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat