Am fost si eu la piata sa cumpar peste si printre altele ce sa vezi raci, m-am uitat putin cam stramb dar pana la urma m-am hotarat sa cumpar, avand acasa o persoana draga pe care o iubesc si care imi spunea ca nu a mai mancat raci din copilarie....
Racii sunt o raritate prin piete sau marketuri, par putin cam fiorosi dar sunt tare mult gustosi...Pentru a fi preparati este imperios necesar ca acestia sa fie vii.
Racii se spala in multe ape si se curata cat de mult posibil.
Am pus la fiert intre timp la fiert intr-o oala mare cam de 8 litri, 4 litri de apa + frunzele de dafin + celelate ingrediente cu usturoiul tocat rondele si am lasat pana a inceput sa clocoteasca.
Dupa care, ce sa zic a inceput tortura, racii care inotau in apa, unul cate unul in oala clocotind. Dupa ce am pus ultimul rac, am mai lasat cam 5-7 minute sa clocoteasca tot calabalacul, pana sau facut toti roscovani si am stins focul.
Am lasat racii aproape sa se raceasca cat de cat in apa in care au fiert , dupa care i-am pus pe farfurie cu putin patrunjel.
Am servit cu mujdei de usturoi. N-au fost chiar usor de mancat / curatat cum spun specialistii, dar merita.
Hai la masa...v-am pastrat si voua cateva codite si clestisori...