Quiche Lorraine

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 4 Iul 2012 | 10374 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g de faina
  • 200 g de unt
  • 2 oua intregi
  • sare
  • putina apa
  • Compozitia:
  • 170 g de costita
  • 70 g de sunca
  • 25 g de unt
  • 100 g de ceapa alba 5
  • 0 g de ceapa verde
  • Liezon:
  • 400 de ml de smantana 32% grasime
  • 100 g de cascaval ras,
  • 5 oua intregi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche Lorraine:

Aluat:

Se cerne faina, se amesteca untul si ouale se pune un praf de sare si se va framanta, daca este prea gros aluatul vom adauga un pic de apa. Dupa ce s-a framantat bine, bila de aluat se va da la frigider  intre 15-30 de minute.

Compozitia:

Costita si sunca se taie cubulete mici, ceapa de asemeni marunt, se va pune unt si ulei in tigaie si vom sota ceapa, supa care adaugam costita, dup ace acestea sunt sotate se vor scoate pe servetele absorbante si vom sota sunca care va fi scoasa separat.

Liezon:

Separat vom amesteca 400 de ml de smantana 32% grasime cu 100 g de cascaval ras se amesteca bine si se vor mai adauga in aceasta compozitie 5(cinci) oua intregi.

Scoatem aluatul de la frigider, liam o forma de tart ape care o vom unge cu unt si tapeta cu faina dupa care vom forma blatul pentru tarta noastra. Vom intinde aluatul si il vom intepa cu o funculita dupa care il vom la la cuptor la T 180°C 15 minute.

Dupa acest timp vom scoate tarta si vom adauga compozitia de ceapa, sunca, costita si compozitia din oua, smantana si cascaval. Din aluatul de tarta am oprit material pentru orna quique-ul nostru cu bare longitudinale si verticale de aluat ca in imaginile alaturate.

Vom da iarasi la cuptor la T 180° C aproximativ 25-30 de minute, verificati.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu leurda si branza de burduf