Prima reteta realizata in colaborare cu ajutorul de bucatar :))
Eu am folosit robotul de bucatarie, dar se poate face totul cu mana la fel de bine
In cuva robotului pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece.
Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format.
Scoate coca din cuva.Inveleste-o in folie de plastic si pune-o in frigider minim 30 minute
Cand ai scos coca din frigider, incalzeste cuptorul la 190 C
Pe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tarta
Pune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine. Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeste "in orb" si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.
Coace tarta 15 minute, nu total
In acest timp prepara umplutura: incalzeste untul intr-o tigaie si soteaza putin leurda taiata bucati, pana se inmoaie ( cam 3-4 minute)
Bate ouale, apoi amesteca smantana, branza, maghiranul si putin piper.
Scoate coaja de tarta din cuptor, si cu grija scoate boabele de fasole si foaia de copt. Pune in ea leurda
Toarna deasupra amestecul cu oua
Baga la cuptor pentru 15 minute, la 180 C, sau pana ce umplutura este facuta (nu mai e moale).
Cand o scoti din cuptor mai presara putin piper
Tarta se poate manca rece sau calda
Pofta buna din partea mea si a ajutorului de bucatar