Nu stiu de ce, dar in ultima vreme mi s-a pus pata pe tarte sarate. Adevarul e ca sunt tare bune si le poti manca in loc de mic dejun, pranz sau cina. Ba le poti lua si pachet la serviciu,
Pentru crusta
Pentru umplutura
Eu am folosit robotul de bucatarie, dar se poate face totul cu mana la fel de bine
In cuva robotului pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece
Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de plastic. Pune-o in frigider minim 30 minute. Cand ai scos coca din frigider, incalzeste cuptorul la 190C
Pe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tarta
Pune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine. Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeste "in orb" si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.
Coace tarta 15 minute, nu total
In acest timp prepara umplutura: incalzeste untul intr-o tigaie si soteaza usturoiul pentru cateva minute. Adauga ciupercile si soteaza-le, pana ce se evapora tot lichidul si ele se auresc
Bate ouale, apoi amesteca smantana, branza de burduf, branza de vaci si mararul. Potriveste de piper.
Scoate coaja de tarta din cuptor, si cu grija scoate boabele de fasole si foaia de copt. Pune in ea ciupercile
Toarna amestecul de oua si branza. Daca a mai ramas coca, pune cateva fasii desupra, ca sa arate frumos
Baga la cuptor pentru 15 minute, la 180 C, sau pana ce umplutura este facuta (nu mai e moale).
Se mananca rece.