Quiche "Bucataras 2010"

de Anamaria7 in Pui, 26 Dec 2010 | 6509 vizualizari

 

Incredibil! Asa cum a fost pentru mine bucataras.ro in 2010. Felicitari, bucatarasilor! :)

 

INGREDIENTE

Crusta:

  • 3c faina
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt zahar
  • 1c unt rece (~220gr)
  • 1/4c apa

Umplutura:

  • 400gr conopida fiarta putin in sare (sa nu fie moale)
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 lg patrunjel tocat
  • 150gr piept de pui taiat cubulete
  • 1c parmezan ras
  • 2 oua+2 galbenusuri
  • 2c half&half (3/2c smantana + 1/2c lapte)
  • 1 lg faina
  • sare, piper
  • 1c telemea rasa
  • rosii sherry pentru ornat
  • 1 galbenus+1lg lapte pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche "Bucataras 2010":

Cuptorul se incalzeste la 180C. Se tapeteaza cu unsoare si faina o tava rotunda.

Crusta:

Faina se amesteca impreuna cu sarea si zaharul, apoi se face o gaura in mijloc si se pun cubuletele de unt. Aluatul se framanta cu degetele infainate bine, pentru a evita cat mai mult contactul pielii cu untul - pentru a nu se topi. Cand aluatul seamana cu farame mari de paine se adauga si apa, dar cate putina, poate nu trebuie toata (mie mi-a trebuit doar jumatate din cantitate).

Aluatul se framanta putin, se formeaza o bila care se tine la frigider pana pregatim ->

Umplutura:

Intr-o tigaie, in uleiul incins, se caleste puiul, apoi acesta se scoate si se caleste ceapa. Peste ceapa se adauga conopida care se rumeneste la randul ei. La final se presara patrunjelul.

Amestecul half&half se combina cu ouale si cu galbenusurile, apoi se adauga branza si lingura de faina. Se condimenteaza cu sare si piper. In aceasta compozitie se pun puiul si conopida.

Montare:

Aluatul se scoate din frigider, se intinde o foaie rotunda, mai mare decat diametrul tavii, care se aseaza in tava. Marginile se pot modela cum doriti, eu am ales modelul clasic. Se inteapa din loc in loc baza cu o furculita, apoi se pune o hartie de copt peste, in care se toarna boabe de fasole/soia etc pentru copt.

Tava se tine in cuptor pana cand aluatul se coace bine. Scoatem tava, turnam umplutura, ornam cu rosii sherry, presaram parmezanul ras si ungem marginile cu amestec de galbenus cu lapte.

Intoarcem tava in cuptor pana cand umplutura se tine bine si nu mai e lichida (si rosiile se coc).

TIPS-URI

1

Mie nu mi-a incaput toata umplutura in tava si mi-a mai ramas si ceva aluat, asa ca am mai facut o miniquiche: in umplutura ramasa (fara conopida), am adaugat 4 ciuperci mari taiate felii si 2 lgt cimbru. A fost delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche "Bucataras 2010"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui pe paine