Quiche

de deliciousflavours in Aperitive / Garnituri, 15 Noi 2011 | 20020 vizualizari

 

Quiche, in bucataria franceza, este o specialitate care are la baza un aluat crocant si crema de oua cu smantana sau lapte. Ingredientele variaza in functie de preferintele fiecaruia...

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 125 gr unt
  • 1 galbenus
  • 1 lingura smantana
  •  sare
  • 3 oua
  • 200 ml smantana
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita nucsoara
  • 100 gr masline verzi
  • 100 gr ciuperci
  • 2 fire de ceapa verde/praz
  • 200 gr piept de pui afumat (sau orice altceva preferati)
  • 100 gr telemea/cascaval
  • sare, piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche:

Amestecam cu mainile faina, sarea si untul moale, adaugam galbenusul, iar in cazul in care nu se omogenizeaza punem o lingura de smantana. Aluatul astfel obtinut il punem in frigider timp de 30 minute.

In acest timp tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline. Taiem fasii subtiri pieptul de pui si adaugam la ceapa calita. Dupa cateva minute punem si ciupercile si mai lasam putin la foc mediu. Stingem focul, adaugam maslinele si lasam deoparte. Batem ouale 2-3 minute, adaugam smantana, nucsoara si piperul si mai amestecam putin cu mixerul. In aceasta compozitie eu n-am mai pus sare, deoarece telemeaua era deja sarata.

Scoatem aluatul din frigider il intindem si-l asezam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptorul preincalzit aprox 15 minute. Dupa acest timp il scoatem din cuptor, turnam amestecul de ciuperci, masline, piept de pui, etc iar deasupra vin ouale batute cu smantana. Radem telemeaua (cascavalul) si punem inapoi in cuptor inca aprox 30 minute pana devine aurie.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Quiche de ton cu bacon