Pup cu varza

de papabundetot in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2013 | 11123 vizualizari

 

Aceasta e o reteta a copilariei mele…nu am mancat de foarte multi ani,o facea strabunica mea dar si matusa (sora lui tati al meu),aici a si fost norocul meu pentru ca am tot cautat pe internet,am intrebat in stanga si in dreapta si nimeni nu stia,mai ales cu denumirea asta de Pup cu varza :) ,si cand mi-am pierdut orice speranta de a mai gasi reteta m-am gandit sa o intreb si pe draga mea matusa,care culmea ca stia reteta si mi-a dat-o si mie.Este o reteta foarte simpla insa de efect spun eu…daca va place va invit sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 300 ml apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 2 verze medii ca si marime
  • sare,piper
  • 1 ou pentru uns aluatul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pup cu varza:

Am cernut faina intr-un castron mare,am incalzit apa,dar sa nu fie fierbinte,am inmuiat in putina apa drojdia si am lasat-o 10 min deoparte,apoi am pus-o peste restul de faina si am amestecat,am pus usor cate putina apa in timp ce framantam  si am facut un aluat nici foarte moale,nici tare ,care se framanta usor.Am lasat deoparte aluatul sa dospeasca linistit.

Varza am taiat-o marunt,intr-o cratita am pus ulei de rapita,am adaugat varza,sare si piper si am calit varza pana s-a inmuiat.Am dat-o deoparte sa se raceasca complet,daca o puneti calda sau fierbinte se rupe aluatul,asa ca trebuie bine racita.

Aluatul a dospit intre timp,l-am pus pe masa si l-am intins cu sucitorul pana a fost putin mai mare ca si circumferinta decat oala in care urma sa coc,am aranjat aluatul frumos in cratita,am pus apoi varza calita si racita si am tras deasupra marginile de aluat pentru a acoperi complet.

Am uns deasupra cu ou pentru a se rumeni frumos la copt.Cand pupul a fost rumen si frumos,l-am scos din cuptor si l-am lasat la racit.

Merita sa incercati aceasta reteta,este buna si sigur va va placea!

Pofta mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Pup cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (16)

_Alina_ 1

04.11.2013, 07:46

In zona noastra, placintele astea se numesc varzari.

papabundetot 1

04.11.2013, 09:02

Am aflat...noroc ca mi-a dat prin cap sa o intreb si pe matusa mea!

anca_rm 1

04.11.2013, 09:25

tare buna asta , la noi se fac mici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pasta tartinabila, cu oua si telemea