Pulpe umplute cu branza de capra si cartofi noi la cuptor

de La Ancuta in Pui, 22 Aug 2013 | 3847 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui intregi
  • 150 g branza cremoasa de capra cu verdeata Delaco
  • 2 linguri smantana
  • 3 catei de usturoi sau 1 usturoi verde
  • cimbru
  • sare, piper
  • boia
  • ulei de masline
  • Garnitura:
  • 1 kg cartofi noi
  • 1 lingura sare de mare
  • 5 fire cimbru
  • 5 fire busuioc
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura unt de arahide
  • 5 catei de usturoi
  • 100 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe umplute cu branza de capra si cartofi noi la cuptor:

Branza de capra o amestecam cu smantana, usturoiul pisat sau taiat marunt si cimbru tocat.

Pulpele de pui le taiem pe jumatate si le condimentam cu sare, piper si boia. Desprindem usor pielea, creand astef el un buzunar. Umplem "buzunarul" cu amestecul de branza.

Ungem o tava cu ulei apoi asezam pulpele si le acoperim cu capac sau folie de aluminiu.
Dam la cuptor la foc potrivit ~ 30 de minute apoi scoatem folia si le mai lasam 15 minute, ca sa se rumeneasca.

Pentru garnitura (inspirata de aici) spalam cartofii, ii curatam apoi ii taiem in sferturi sau felii mai goase. Punem sarea de mare si amestecam bine.
Restul ingredientelor le punem intr-un vas inalt si le mixam cu mixerul vertical pana devin pasta. Ungem cartofii cu pasta obtinuta.

Tapetam o tava cu hartie de copt (sa fie mai multa) si punem cartofii in tava. Acoperim cartofii cu surplusul de hartie sau ii putem acoperi cu folie de aluminiu.
Dam la cuptor, la foc potrivit ~40 de minute, dupa care desfacem hartia si ii mai lasam 15 minute la cuptor.

Am servit pulpele de pui impreuna cu cartofii si salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe umplute cu branza de capra si cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui superioare pe pat de sare la cuptor