Pulpe impanate la cuptor cu cartofi gratinati

de simona119 in Pui, 27 Ian 2012 | 9398 vizualizari

 

Bun de te lingi pe degete :)

 

INGREDIENTE

  • pulpe superioare de pui dezosate
  • 6-7 cartofi mari
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa mica
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • ulei de masline
  • 200 g cascaval
  • 300 ml smantana lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe impanate la cuptor cu cartofi gratinati:

Pulpele curatate si spalate, asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si cu un catel de usturoi. Asezonati-le cu sare, piper si busuioc si impanati-le cu usturoi. Adaugati putin ulei de masline si apa cat sa le acoperiti, si bagati-le la cuptor pentru 60 minute la 200 grade.

Taiati cartofii in felii subtiri si lasati-i in apa pana sunteti gata sa ii asezati in vas. Intr-o tigaie incinsa bine, adaugati 40 g unt (eu am folosit unt nesarat cu grasime 80%, Lurpak) in care caliti ciupercile. Dupa ce le-ati calit, scoateti-le intr-un bol si adaugati in tigaie, ceapa taiata pe care o rumeniti putin si o rasturnati in bol peste ciuperci. Odata calite ciupercile, puteti incepe sa asamblati cartofii in straturi, intr-un vas termorezistent, uns cu unt. Puneti un strat de cartofi, un strat de ciuperci, putin usturoi si cascaval ras. Continuati acest procedeu pana terminati cartofii (mie mi-au iesit 4 straturi). La sfarsit, bateti ouale si amestecati-le cu restul de cascaval ramas si cu smantana lichida.

Puneti vasul in cuptor pentru 50 minute, la temperatura de 200 grade, si asteptati sa se rumeneasca bine.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Inainte sa asezati cartofii in vas, asezonati-i cu sare si piper 

2

Indicat este sa puneti in amestecul de smantana cat mai mult cascaval, pentru ca acesta sa se rumeneasca la suprafata

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe impanate la cuptor cu cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor