Curatam legumele si le spalam.Morcovii si patrunjelul ii taiem in patru.Punem legumele la fiert in apa( cam 0,5 l) cu sare si putin piper.Lasam sa fiarba cam 30 de minute, dupa care strecuram supa. Intr-un vas infierbantam untul si prajim usor pulpele pe ambele parti. Intr-un bol mai mare facem un sos din vin, miere, sos chilli, cateva felii ardei iute,pasta de rosii si cam 300 ml supa.Amestecam bine si asezonam . Sosul obtinut il rasturnam peste pulpele prajite la care adaugam cuburile de ananas.Cine doreste un gust mai dulceag-picant , poate adauga si 100 ml suc de ananas. Lasam sa fiarba inabusit pina sunt gata pulpele.
Pregatim cartofii aurii pe care i-am preparat dupa o reteta a lui Cristi Roman.
Curatam cartofii si daca sunt mai mari ii taiem in doua. Ii spalam bine apoi ii punem 5 minute la fiert in apa cu sare. Intr-un bol mai mare pregatim un sos din sosul de soia, ulei de masline,turmenic,sare usturoi pisat,ceapa, cimbru si oregano in care adaugam cartofii scursi de apa. Intr-un vas punem 2 linguri ulei de masline, adaugam cartofii cu sosul , acoperim si lasam sa se faca la foc mic.
Dupa 15 minute amestecam cartofii si mai adaugam 2 catei de usturoi pisati si putin ulei daca mai e cazul , lasandu-i inca 10 minute pina sunt gata facuti cartofii aurii.
La servire asezam pe farfurie cate o pulpa de pui, cartofi aurii si servim cu castraveti murati la soare sau alta salata. Pofta mare !