nu e o reteta elaboroasa...e ceva simplu,dar cred ca sunteti obisnuiti cu mine(nu-s genul sa ma complic)si ma gandesc ca poate ajut vreo tanara gospodina care acuma incepe sa gateasca.Imi aduc aminte ....la 21 de ani,m-am mutat singura si nu stiam sa "gatesc"decat cartofi prajiti si ochiuri.De ajutor mi-au fost vecinele...ciorba mi s-a parut cea mai grea mancare de realizat(multe ciorbe am mancat cu cartofi fierti la maxim si morcovii tari beton)iar mama mea(D-zeu sa o odihneasca)imi spunea..-tu nu poti spune ca ai invatat sa gatesti de la mama ta.....of
Pulpele se curata de eventualele resturi de pene(puf)se spala bine,se sterg si se freaca cu sare,piper,verdeturi a la provence si le punem 30 min in frigider.
Aprindem cuptorul.In tava de la cuptor asezam pulpele,punem 200 ml apa peste si introducem tava in cuptor pentru 15 min dupa care,intoarcem pulpele, adaugam ciupercile si o mai lasam 15 min,la foc potrivit.
Amestecam 200 ml suc de rosii cu 200 ml vin alb,usturoiul zdrobit si 1 ling.verdeturi a la provence si le turnam peste pulpe dupa ce le intoarcem.Mai lasam pulpele in cuptor inca 20 min la foc mic.
Noi le-am servit cu cartofi natur:
Cartofii curatati de coaja,se taie bucati mari si se pun la fiert intr-o cratita cu apa in care adaugam sare si putin ulei.Cand sunt fierti,se scurge apa bine,se pune sare,piper ..daca va place,ulei,patrunjel,se pune capacul pe cratita si se ...haltacare bine sa se amestece toate ingredientele bine cu cartofii.
Serviti mancarica cu muraturi
Pofta buna!
1
ling=lingurita
2
la cartofi natur nu va zgarciti cu frunzele de patrunjel....eu nu am avut de data asta decat cateva fire....prea putine,din pacate