Pulpe de pui la cuptor

de kamy in Pui, 9 Noi 2010 | 10502 vizualizari

 

nu e o reteta elaboroasa...e ceva simplu,dar cred ca sunteti obisnuiti cu mine(nu-s genul sa ma complic)si ma gandesc ca poate ajut vreo tanara gospodina care acuma incepe sa gateasca.Imi aduc aminte ....la 21 de ani,m-am mutat singura si nu stiam sa "gatesc"decat cartofi prajiti si ochiuri.De ajutor mi-au fost vecinele...ciorba mi s-a parut cea mai grea mancare de realizat(multe ciorbe am mancat cu cartofi fierti la maxim si morcovii tari beton)iar mama mea(D-zeu sa o odihneasca)imi spunea..-tu nu poti spune ca ai invatat sa gatesti de la mama ta.....of

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe pui(intregi)
  • 1 cut.ciuperci intregi
  • 1 cut.ciuperci taiate
  • 200 ml suc de rosii
  • 200 ml vin alb
  • 6-7 catei de usturoi
  • sare,piper
  • verdeturi a la provence
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la cuptor:

Pulpele se curata de eventualele resturi de pene(puf)se spala bine,se sterg si se freaca cu sare,piper,verdeturi a la provence si le punem 30 min in frigider.

Aprindem cuptorul.In tava de la cuptor asezam pulpele,punem 200 ml apa peste si introducem tava in cuptor pentru 15 min dupa care,intoarcem pulpele, adaugam ciupercile si o mai lasam 15 min,la foc potrivit.

Amestecam 200 ml suc de rosii cu 200 ml vin alb,usturoiul zdrobit si 1 ling.verdeturi a la provence si le turnam peste pulpe dupa ce le intoarcem.Mai lasam pulpele in cuptor inca 20 min la foc mic.

Noi le-am servit cu cartofi natur:

Cartofii curatati de coaja,se taie bucati mari si se pun la fiert intr-o cratita cu apa in care adaugam sare si putin ulei.Cand sunt fierti,se scurge apa bine,se pune sare,piper ..daca va place,ulei,patrunjel,se pune capacul pe cratita si se ...haltacare bine sa se amestece toate ingredientele bine cu cartofii.

Serviti mancarica cu muraturi

Pofta buna!

TIPS-URI

1

ling=lingurita

2

la cartofi natur nu va zgarciti cu frunzele  de patrunjel....eu nu am avut de data asta decat cateva fire....prea putine,din pacate

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

kamy 1

11.11.2010, 19:08

eleny....verdeturi a la provence...se gasesc de cumparat...eu am luat de la firma FUCHS...la pachetel de celofan...incearca-o...e ff buna si usoara

eleny2010 1

18.11.2010, 13:30

kamy azi vreau sa ma apuc de reteta ta si m am mai uitat o data sa nu fii uitat ceva ? ideea este k nu am apucat sa i au verdeturi a la providence .. si vin alb am nu rosu. are ceva pot sa pun condimente peste pulpe sau n are rost?

kamy 1

18.11.2010, 13:45

eleny...pune cimbru,oregano...freaca-le cu curry,pune si vin de care ai...da si eu am pus alb,...pune ce ai in casa....succes..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu cartofi intregi si ciuperci champinion in vas roman