Pulpe de pui in sos de mustar

de T I M E A in Pui, 16 Mar 2014 | 6622 vizualizari

 

Un pranz gustos si sanatos cu pulpe de pui la cuptor in sos delicios de mustar servite cu garnitura de legume.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui superioare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite mustar cu piper
  • 1 lingurita mustar simplu
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare si piper
  • 1 lingura ulei de masline pt uns tava
  • 1/2 capatana usturoi
  • Garnitura de legume:
  • 1 punga mix de legume (brocoli, morcov, porumb, mazare) - 350 gr
  • 300 gr fasole verde congelata
  • condimente: sare, piper praf de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 cana apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in sos de mustar:

Spalam pulpele si indepartam pielea (daca doriti voi puteti lasa si pielea).

Saram si piperam carnea pe ambele parti si o crestam din loc in loc.

Intr-un bol frecam uleiul cu mustarul pana se ingroasa si devine ca o maioneza. Adaugam oregano si amestecam. Ungem bucatile de carne cu acest amestec.

Usturoiul curatat si taiat felii il punem in crestaturile facute. Punem carnea intr-o tava in care am picurat putin ulei de masline.

Acoperim cu o folie de Al si lasam la rece aprox o ora. 

Dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 40-45 de minute.

Dupa acest timp indepartam folia de Al si mai lasam la cuptor 15-20 de minute pana se rumenesc pulpele frumos deasupra.

In timp ce avem pulpele la cuptor pregatim legumele.

Intr-un wok calim legumele in putin ulei de masline. Adaugam o jumatate de cana de apa, condimentam cu sare, piper si pudra de usturoi si oprim focul cand apa s-a evaporat (aprox 10 minute).

Scoatem pulpele din cuptor si le servim calde cu garnitura de legume.

Sa aveti pofta ca noi am avut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in sos de mustar si garnitura de orez