Am refacut aceasta reteta gasita pe blogul Amei , “Ama in bucatarie” , un blog plin de toate bunatatile si de un rafinament aparte, pe care il indragesc foarte tare . Aveti aici reteta originala : http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/chicken-in-milk
Preparare : spalam bine pulpele de pui si el stergem cu un servet absorbant. Saram bine si apoi le prajim intr-o tigaie cu unt incins, intorcandu-le pe toate partile pana devine aurii. Eu m-am grabit foarte tare de data asta si am sarit peste aceasta operatiune dar va dau reteta corecta. Le asezam apoi in vasul pentru cuptor ( eu am folosit din nou vasul roman ) si turnam peste untul topit ramas, o cana de lapte, coaja lamaie, mai condimentam si punem frunzele de salvie.
Se pune in cuptorul si se lasa timp de 30 de minute la 230 de grade cu capac si inca 10 minute la 210 grade fara capac sa se rumeneasca si sa scada apa . Sunt extraordinar de fragede si aromate merita sa se testati macar o data.