Pulpe de pui cu rosii si marar

de Rocsi in Pui, 3 Oct 2011 | 7431 vizualizari

 

Am primit jumatate de sacosa de rosii de gradina...Grozav de bune si parfumate(cred ca stiti asta si voi.nu se compara in veci cu cele cumparate),dar perfecte alaturi de niste pui si cu putin marar..rezultatul a placut tuturor!!!!

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui
  • 7 rosii mari de gradina
  • 1 ceapa
  • jumatate ardei kapia
  • marar verde
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de rosii cu telina de casa(daca nu aveti e buna si cea cumparata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu rosii si marar:

Luam pulpitele de pui si le parlim putin pe flacara aragazului de puf.

Le spalam cu apa calda si le taiem in doua.

Le tamponam cu niste servete de bucatarie de surplusul de apa.

Intr-o cratita punem uleiul la incins.

Punem bucatile de pui si le rumenim foarte putin ,cate 1 minute pe fiecare parte.

Adaugam 2-3 cani de apa si lasam sa inceapa sa fiarba ,pentru a face spuma  ,pe care o indepartam.

Tocam ceapa curatata ,maruntel.

Rosiile le decojim si le taiem bucatele,dar nu foarte mici.

Ardeiul kapia il spalam,ii scoatem semintele si il taiem cubulete.

Dupa ce am indepartat spuma si a inceput sa fiarba punem ceapa si ardeiul kapia.

Lasam la foc potrivit ,acoperit cu un capac.

Dupa 10 minute punem si rosiile .

Usturoiul il curatam si il pisam.

Cand carnea este bine patrunsa si aveti si consistenta sosului dorita(daca vi se pare prea putina zeama si ca ramane putin sos ,mai adaugati putina apa fierbinte),condimentam cu sare si piper dupa gust si punem si pasta de rosii.

Amestecam in oala pentru a se condimenta mancarea.

La urma punem usturoiul si invartim in oala,apoi inchidem ochiul aragazului.

Deasupra presaram marar verde tocat si acoperim 10 minute puiul cu capacul.

Apoi asezam pe o farfurioara pentru a papa.

Noi am servit alaturi de putin piure si a mers de minune!!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu rosii si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu rozmarin și măsline