Pulpe de pui cu morcov si usturoi

de alice_ciobanu in Pui, 25 Iul 2011 | 3328 vizualizari

 

Niste pulpe de pui, vreo 3 la numar, cativa morcovi, un strop de ulei si niste catei de usturoi tocmai luati din gradina si iata, gata intocmita, reteta preferata de pui care mi-a marcat copilaria culinara :))

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui
  • 700-800 gr mocov
  • 5 catei de usturoi
  • sare si piper boabe
  • 2 frunze dafin
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu morcov si usturoi:

Pulpele de pui spalate le-am pus la fiert in putina apa rece, cam vreo 15 minute. Le-am spumuit de cateva ori, dupa care le-am pus intr-o tigaie, la prajit pe ambele parti pret de vreo 10 minute, tot invartindu-le din cand in cand.

Morcovul, ras pe razatoarea mare, l-am pus la calit in ulei incins, intr-un ceaun, cratita de tuci. L-am tot invartit acolo, pana a inceput sa se inmoaie si sa se sfarame. Am pus apoi usturoiul tocat, o cana de zeama de carne de pui, sare, piperul boabe si frunza de dafin. Am pus un capac si am lasat la foc inabusit cam vreo 30-40 minute.

Apoi am pus carnea peste sosul de morcov si am mai lasat asa niste clocote, cred ca vreo 10 minute, total...sau mai bine zis pana scade din zeama si se face asa un sosulet.

Asta e! Simplu, bun, sanatos.

Scuzati ca nu am fotografii exemplare, dar in timpul shooting-ului , cineva (oare cine?! :P) si-a bagat manutele in farfurie. Se pare ca nu mai avea rabdare :P :))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu morcov si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in crusta de susan la cuptor