Astăzi vă prezint cea de a doua reţetă pe care am înscris-o la concursul BLOGGOSPODINA, organizat de blogul Laurei Laurenţiu, Reţete ca la mama M-am hotărât să particip cu reţeta proprie de Pulpe de iepure cu bere, care sper să atragă cât de cât atenţia juriului şi unei părţi din blogosferă :)) (modestă, nu? :)) ).
Pulpele de iepure se spală bine şi se pun, pentru câteva ore într-un baiţ (sau marinată, după unii). Baiţul îl facem din puţin ulei de măsline, cimbru, boabe de piper, boabe de enibahar strivite, sare, frunze de dafin. Cu acesta frecăm bine pulpele de iepure pe toate părţile, le crestăm pe lângă os, acoperim vasul cu o folie de aluminiu şi lăsăm la rece 2-3 ore, poate chiar şi mai mult.
Între timp curăţăm şi spălăm toate legumele, adică: ceapa verde, prazul, morcovul, ciupercile, ardeii, roşiile. După care le tăiem în bucăţi potrivite.
Scoatem pulpele de iepure din baiţ şi le punem la călit, perpelit, semiprăjit într-o tigaie cu ulei încins. Le întoarcem pe toate părţile, la foc potrivit, pentru a se rumeni foarte puţin. Scopul nu este acela de a le prăji ci doar de a le perpeli puţin prin ulei încins şi a se fixa aroma condimentelor cu care a fost băiţuit (dacă mi-e permisă exprimarea :)) ).
Separat, într-o altă tigaie (eu folosesc un wok) încingem vreo 50 ml ulei măsline şi punem toate legumele la călit, la înăbuşit la foc mic, amestecându-le mereu, pentru a nu se arde. Când încep să se înmoaie punem un capac şi le lăsăm la foc înăbuşit cam vreo 15-20 minute, având mare grijă de ele.
Când legumele sunt aproape gata adăugăm şi pulpele de iepure şi stingem totul cu un pahar mare de bere rece. Mai lăsăm pe foc maxim 5 minute, până când tot acest amestec de legume şi carne e gata-gata să de-a clocote. Apoi punem totul într-un vas termorezistent şi dăm la cuptor pentru o oră.
Ceea ce rezultă este o friptură de iepure cu o crustă rumenie deasupra şi o frăgezime de carne în interior.....plus o garnitură de legume aromată.