Pulpe de iepure cu bere

de alice_ciobanu in Mancaruri cu carne, 19 Mai 2011 | 12848 vizualizari

 

Astăzi vă prezint cea de a doua reţetă pe care am înscris-o la concursul BLOGGOSPODINA, organizat de blogul Laurei Laurenţiu, Reţete ca la mama M-am hotărât să particip cu reţeta proprie de Pulpe de iepure cu bere, care sper să atragă cât de cât atenţia juriului şi unei părţi din blogosferă :)) (modestă, nu? :)) ).

 

INGREDIENTE

  • pulpe de iepure (în cazul meu pulpele de la un iepure de casă, crescut de mama soacră)
  • ceapă verde - 2-3 fire
  • ardei gras rosu - 1 buc
  • ardei gras verde - 2 buc
  • ciuperci champignon - vreo 10 buc
  • praz - 1-2 buc
  • morcov - 2 buc
  • roşii cherry - vreo 10-15 buc (eu am avut din acelea foarte mici)
  • ulei de măsline
  • frunze dafin,
  • boabe de piper
  • boabe de enibahar strivite
  • cimbru
  • sare
  • un pahar mare de bere - adică 330-350 ml
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de iepure cu bere:

 Pulpele de iepure se spală bine şi se pun, pentru câteva ore într-un baiţ (sau marinată, după unii). Baiţul îl facem din puţin ulei de măsline, cimbru, boabe de piper, boabe de enibahar strivite,  sare, frunze de dafin. Cu acesta frecăm bine pulpele de iepure pe toate părţile, le crestăm pe lângă os, acoperim vasul cu o folie de aluminiu şi lăsăm la rece 2-3 ore, poate chiar şi mai mult.

Între timp curăţăm şi spălăm toate legumele, adică: ceapa verde, prazul, morcovul, ciupercile, ardeii, roşiile. După care le tăiem în bucăţi potrivite.

Scoatem pulpele de iepure din baiţ şi le punem la călit, perpelit, semiprăjit într-o tigaie cu ulei încins. Le întoarcem pe toate părţile, la foc potrivit, pentru a se rumeni foarte puţin. Scopul nu este acela de a le prăji ci doar de a le perpeli puţin prin ulei încins şi a se fixa aroma condimentelor cu care a fost băiţuit (dacă mi-e permisă exprimarea :)) ).

Separat, într-o altă tigaie (eu folosesc un wok) încingem vreo 50 ml ulei măsline şi punem toate legumele la călit, la înăbuşit la foc mic, amestecându-le mereu, pentru a nu se arde. Când încep să se înmoaie punem un capac şi le lăsăm la foc înăbuşit cam vreo 15-20 minute, având mare grijă de ele.

Când legumele sunt aproape gata adăugăm şi pulpele de iepure şi stingem totul cu un pahar mare de bere rece. Mai lăsăm pe foc maxim 5 minute, până când tot acest amestec de legume şi carne e gata-gata să de-a clocote. Apoi punem totul într-un vas termorezistent şi dăm la cuptor pentru o oră.

Ceea ce rezultă este o friptură de iepure cu o crustă rumenie deasupra şi o frăgezime de carne în interior.....plus o garnitură de legume aromată.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de iepure cu bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

alice_ciobanu 1

20.05.2011, 12:06

rivka..pe mine asa m-au prostiti ptiam data...ca e gaina

alice_ciobanu 1

20.05.2011, 12:06

NIl...nu e miel..din ala nici eu nu maninc..e tzupa-tzup

Sylvia 1

20.05.2011, 18:37

excelent arata, am mancai iepure in bere si stiu ce bunatate iese !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura Stefania cu orez