Pulpe cu praz

de T I M E A in Pui, 6 Iun 2012 | 5074 vizualizari

 

Tare mult in place prazul si in salate si in mancaruri si chiar si pe un sandwich.
Poate inlocui ceapa oricand cu succes :)
Si in plus este plina de vitamine: C, B6, Fe, Mg si altele.
Iar la mancarea mea i-a dat un gust tare bun

 

INGREDIENTE

  • - 5 pulpe de pui - eu am folosit copanele, dar se poate folosi orice parte a puiului
  • - 1 praz
  • - 1 ardei verde
  • - 1/2 ardei rosu
  • - 1 lingura unt
  • - 3-4 linguri ulei
  • - 1 lingurita boia de ardei
  • - 1/2 lingurita maghiran
  • - 1/2 lingurita oregano
  • - sare
  • - piper
  • - patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe cu praz:

Mai intai spalam bine carnea si o punem la fiert. 

Taiem prazul si ardeiul felii.

Intr-o tigaie punem untul la topit impreuna cu uleiul apoi adaugam prazul si ardeiul feliat si lasat aprox 5 min la calit.

Carnea aproape fiarta o scoatem din apa si o punem peste legume. 

Intr-o cana cu apa amestecam restul ingredientelor (boia de ardei, maghiran, oregano, sare si piper)  si turnam peste pulpe si lasam la fiert aproximativ 15-20 minute, practic pana scade apa si ramane doar un sos.

Patrunjelul tocat se adauga la final.

Este o mancare foarte usoara de facut si tare gustoasa. Se poate servi simpla sau cu garnitura, cum poftiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

T I M E A 1

07.06.2012, 14:38

alinutza

Sim0na 1

07.06.2012, 21:19

Si eu am manca praz si la desert! Super buna mancarica ta!

T I M E A 1

07.06.2012, 23:55

simona ma bucur ca iti place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)