Pulpa de pui umpluta servita cu garnitura de orez

de nico15 in Pui, 4 Iul 2012 | 6594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g pulpa pui
  • 30 g de telina
  • 30 g de morcov
  • 30 g ceapa
  • 20 g de ciuperci
  • 100 ml de unt
  • sare, piper
  • vin alb
  • ulei,
  • verdeata
  • 100 g de orez
  • verdeata
  • 1 galbenus de ou
  • 50 g de cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de pui umpluta servita cu garnitura de orez:

Pulpa de pui se spala si se va flamba, dupa care se va clati din nou, dupa care vom trece la dezosare dupa cum urmeaza: pulpa se dezoseaza de os in partea superioara, cautandu-se ca sa ramana osul pe ciocanel, se va desprinde putin carnea de pe osul inferior dar nu se va duce prea adanc cu cutitul in asa fel incat carnea sa ramana ferma pe os. Dupa ce am facut aceasta operatiune vom cauta sa aplatizam cat mai mult pulpa(partea superioara) drept pentru care vom adauga folie de plastic si vom batea cu ciocanul pentru snitele.

Legumele se vor taia brunoise si se vor trage la tigaie in unt si ulei, adaugam sare, piper, verdeata si cascaval ras. Dupa aceea vom adauga si un galbenus de ou pentru a se lega cat mai bine farsa noastra.

Cu farsa respectiva vom umple pulpa noastra iar aceasta va fi invelita in folie de aluminiu pe care am adaugat ulei si pusa intr-o tava care va fi data la cuptor la T180 de grade 30 de minute, dupa expirarea timpului se va scoate folia si se va mai trage la tigaie pentru a prinde fata preparatul nostru.

In tigaia in care s-a prajit pulpa vom face dressingul pentru a servi pulpa dupa cum urmeaza, vin alb sec facem deglasarea adaugam roux (2 cubulete de unt date prin faina ) si herbe de province, aceasta se va servi cu preparatul nostru.

Pentru garnitura putem folosi: orez, cartofi natur sau paste.

Eu am folosit orez si am facut un orez simplu si care am adaugat restul de legume pe care le-am sotat in unt si care au ramas de la umplerea pulpei.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de pui umpluta servita cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciocanele de pui umplute