Pulpa de porc la cuptor stropita cu vin sec roze si cu garnitura de cartofi wedges

de amradu in Porc, 29 Ian 2017 | 3854 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg pulpa de porc
  • 50 ml vin roze sec (eu am folosit de la JP Chenet)
  • 40 g unt (pentru tras la tigaie pulpa)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 kg cartofi wedges (de la Lidl)
  • sare
  • piper
  • usturoi pulbere
  • chili
  • boia iute
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la cuptor stropita cu vin sec roze si cu garnitura de cartofi wedges:

1. Se ia pulpa de porc, se presara pe toate partile cu sare, piper, pulbere de usturoi, chili si boia iute, apoi se topeste untul in tigaie antiaderenta, se trage la tigaie pulpa pe toate partile, pana face crusta.

 

2. Se unge tava cu 2 linguri de ulei de masline, se ia pulpa se pune in tava, apoi se stropeste bine cu un vin roze sec, se pune folie de aluminiu deasupra si se baga la cuptor la 200 de grade C, timp de 35 de min, dupa care se intoarce pe cealalta parte, se mai lasa inca 20-25 de min, dupa care se indeparteaza folia de aluminiu si se mai lasa inca 25 de min.

 

3. Garnitura de cartofi wedges - se pun cartofii in tava pe hartie de copt, se presara putina sare si se tin la cuptor 20-25 min, la 220 de grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la cuptor stropita cu vin sec roze si cu garnitura de cartofi wedges" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri