Pulpa de porc in sos de vin si lapte

de Sidy in Porc, 5 Oct 2012 | 4154 vizualizari

 

Porcul-cea mai iubită carne din România ,este aproape de fiecare, dată prima opţiune pentru o friptură, acasa la mine, daca ii intreb ce vor sa manance...
Pulpa – probabil cea mai bună alegere pentru o friptură , gătită întreagă,la foc mic ,da rezultate deosebite, iar aceasta este o friptura de porc fragedea si extrem de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 800 g pulpa de porc
  • 500 ml lapte
  • 300 ml vin alb
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • patrunjel verde
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • piper
  • curry
  • amestec creol
  • lemon pepper
  • vegeta de casa
  • 1-2 linguri amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc in sos de vin si lapte:

Pulpa de porc se condimenteaza bine cu toate condimentele si se pune apoi pentru 15 minute intr-o oala.

Dupa trecerea timpului punem laptele si vinul peste carne , apoi punem pulpa la fiert la foc mic o ora pina cand carnea este bine patrunsa.

Dupa ce pulpa este bine fiarta , se scoate separat si se feliaza .

Se strecoara laptele branzit si se arunca iar lichidul ramas se pastreaza.

Smantana, mustarul si amidonul se amesteca pina se omogenizeaza , apoi se amesteca impreuna cu lichidul ramas din oala.Lasam pe foc mic sa dea cateva clocote , pina se ingroasa putin.

Feliile de pulpa le asezam in sosul format si le lasam 2-3 minute sa dea in clocot. Stingem focul si presaram deasupra patrunjel verde tocat.

Servim pulpa de porc cu piure de cartofi sau orez , avand sosul alaturi , presarat cu patrunjel verde.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc in sos de vin si lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc inabusita cu garnitura de orez salbatic