PULPA DE MIEL UMPLUTA CU SPANAC , FRUCTE USCATE SI SOS DE MIEL

de ela in Oaie, 30 Mar 2010 | 6206 vizualizari

 

imi pare rau ca nu am poze,este o reteta mai veche,dar va asigur ca este un deliciu

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pulpa de miel
  • 250 gr frunze de spanac,
  • 1 legatura mare de macris,
  • rozmarin,
  • 1/2 coaja de lamaie rasa,
  • 5 catei de usturoi curatati si taiati felii,
  • 75 gr fructe uscate,taiate bucati,
  • 50 gr unt moale,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 morcov,
  • 1 ceapa,
  • o tulpina de telina taiata felii,
  • o legatura patrunjel,
  • 2 linguri faina,
  • 3 linguri de vin rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PULPA DE MIEL UMPLUTA CU SPANAC , FRUCTE USCATE SI SOS DE MIEL:

Puneti pulpa cu partea carnoasa pe un fund de lemn si folosind un cutit ascutit taiati carnea pana la os.Tinand cutitul pe os,curatati si indepartati carnea pana ajungeti la articulatie.Taiati in jurul articulatiei si curatati carnea de pe os pana ce acesta ramane curat.Indepartati apoi osul .

Fierbeti oasele pentru a face zeama de carne.Taiati cu grija muschii mai grosi ai pulpei pana cand aceasta poate fi desfacuta cu usurinta.Incalziti cuptorul.

Puneti spanacul intr-o cratita cu apa care fierbe timp de 30secunde(scufundati-l).Scurgeti apa si puneti spanacul sub jet de apa rece,apoi scurgeti bine din nou.Tocati marunt spanacul si macrisul(se poate face si fara macris dar atunci puneti 500gr spanac) si puneti-le intr-un castron,adaugati coaja rasa de lamaie,usturoiul,fructele uscate(se gasesc in comert la alegere),untul,apoi asezonati si amestecati bine.

Cu o spatula,aranjati umplutura in mod egal peste pulpa.Incepand de la un capat rulati bine pulpa peste umplutura,bagand inauntru orice capete care ies afara pentru a da o forma frumoasa.Legati pulpa cu o sfoara la intervale egale,de jur imprejur pe intreaga lungime si puneti-o intr-o tava.

Incigeti uleiul de masline intr-o tigaie si apoi turnati-l peste pulpa.Lasati in cuptor 2ore pana cand sucul carnii este limpede atunci cand infigeti furculita in ea.Mutati carnea pe un platou,lasand doua linguri de grasime in tava.Acoperiti carnea cu o folie de aluminiu pana faceti sosul de carne.

SOSUL DE MIEL:Pentru a face zeama puneti oasele de miel de la pulpa intr-o cratita cu un morcov taiat in patru,o ceapa tocata,o tulpina de telina taiata felii si o legatura de patrunjel verde.Acoperiti cu 600ml apa si adaugati un praf de sare.Cand incepe sa fiarba acoperiti si lasati la fiert o ora,apoi strecurati zeama printr-o sita intr-un castron si lasati sa se raceasca apoi indepartati grasimea de deasupraPuneti tigaia cu cele 2linguri de grasime pe foc,adaugati 2linguri de faina,amestecati si lasati 2minute apoi adaugati treptat amestecand continuu zeama de carne,2-3linguri de vin rosu si fierbeti la foc mic5minute pana se ingroasa sosul.Taiati pulpa si serviti cu sos si legume

Daca ti-a placut reteta noastra "PULPA DE MIEL UMPLUTA CU SPANAC , FRUCTE USCATE SI SOS DE MIEL" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Miel umplut