Pulpa de curcan pe pat de ardei in 3 culori

de Cocktail_of_Senses in Curcan, 12 Mar 2014 | 3489 vizualizari

 

Astazi am preparat curcan cu o garnitura in stil asiatic din ardei gras. Veti afla in cele ce urmeaza si cateva trucuri pentru a obtine friptura perfecta!

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa intreaga de curcan
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml apa
  • 4 felii bacon
  • 1 ardei gras rosu-
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras verde
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri sos de soia
  • 1-2 linguri sos worcestershire
  • ulei de masline
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1 lingurita curry
  • sare de mare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan pe pat de ardei in 3 culori:

Incingeti cuptorul la 190 grade si ocupati-va de curcan. Condimentati carnea cu chimion, curry, sare de mare, piper, boabe de mustar si asezati-o intr-o tava termorezistenta. Tunati apoi in tava vinul, iar daca o doriti mai frageda si putina apa.

Acoperiti pulpa cu felii de bacon si introduceti la cuptor pentru aproximativ 1 ora si jumatate, timp in care puteti deschide cuptorul pentru a scalda carnea in sosul format in tava cu ajutorul unei linguri.

Intre timp va puteti apuca de garnitura. Caliti ceapa taiata julien in putin ulei de masline, adaugati ardeii taiati fasii de grosimi aproximativ egale, iar cand acestea se inmoaie adaugati si usturoiul taiat felii subtiri. Asezonati garnitura cu miere, sos de soia, sos worchestershire, putina sare si piper si mai lasati cateva minute pe foc, amestecand constant.

Friptura a iesit foarte gustoasa si frageda si s-a potrivit de minune cu garnitura un pic dulce, dar in acelasi timp sarata. Nu va sfiiti sa folositi sosul lasat in tava in urma coacerii curcanului. Este de-a dreptul delicios!

Serviti preparatul cald, alaturi de un pahar de vin bun.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan pe pat de ardei in 3 culori" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

Rocsi 1

13.03.2014, 10:57

Bun!

kukibella 1

13.03.2014, 11:52

danakarin 1

15.03.2014, 07:18

Delicioasa combinatie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de curcan si vita marinate