dupa o idee preluata de la epurasha2bb
Se pune puiul spalat bine sub jet de apa rece intr-un castron cu apa rece si sare si se lasa cam o ora.
Se scoate din apa, se spala bine pe toate partile se umple inauntru cu aproape tot untul amestecat cu condimentele enumerate mai putin rozmarinul, ardeiul capia si ceapa, cu restul de unt se unge puiul la suprafata.Se inchide gaura cu organele, eu am pus ca si capac ficatelul si pipota.
Se aseaza puiul intr-un vas de cuptor de preferinta ceramic iese mai bun.
Se taie ardeiul capia marunt si se stropeste peste pui, ceapa se taie in 4 se pune in vas, se stropeste totul cu rozmarin si cele 2 linguri ulei masline , se acopera binne cu capac sau folie de aluminiu si se da la rece vreo 4, 5 ore.
Puiul se da la cuptor la cca 240 grade cca 90 minute in ultimele 15 minute se descopera si cu o lingura adanca se stropeste din cand in cand cu sosul(bulionul) format in tava.
Am servit cu puree de cartofi facut fara unt (caci am stropit pureul cu sos de unt de la pui) e jammieeeee.