Pui umplut cu ficat si ciuperci la cuptor

de ela in Pui, 13 Oct 2014 | 14119 vizualizari

 

un pui fraged ca se desfacea carnea de pe oase singura...

 

INGREDIENTE

  • 1 punga pentru friptura
  • ulei (de masline am pus eu)
  • 1 pui (1,5-2 kg)
  • 1 borcan mic de ciuperci
  • 500 gr ficat pui
  • 1 ceapa
  • patrunjel cateva fire
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 3 felii paine mai veche
  • sare
  • piper
  • condimente pentru pui
  • 1 lingura boia
  • 2 linguri smantana
  • putin garam masala (daca aveti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu ficat si ciuperci la cuptor:

Pregatim o marinata cu care vom unge puiul:punem intr-un bol cateva linguri de ulei cu 2 lingurite condimente de pui, boiaua, smantana, garam masala si un catel de usturoi pisat si cu aceasta ungem cu o pensula puiul atat in interior cat si in exterior si lasam sa stea cateva ore (daca avem timp).

Pregatim umplutura: Curatam ceapa si o taiem marunt si o punem la calit in putin ulei, apoi adaugam ficatul spalat, scurs bine si taiat marunt, apoi si ciupercile scurse si taiate si ele marunt, adaugam sare si piper dupa gust si lasam pe foc vreo 15-20 minute, amestecand din cand in cand.

Feliile de paine le inmuiem in putina apa apoi le stoarcem bine. Curatam vreo doi catei de usturoi si ii tocam.

Spre sfarsitul prepararii adaugam painea si usturoiul, apoi putin patrunjel tocat. Oprim focul, lasam cateva minute sa se racoreasca apoi punem ouale si amestecam bine. Lasam sa se raceasca putin apoi umplem puiul cu aceasta compozitie. Compozitia ramasa am pus-o in alta punga, in tava cu puiul, cam 20minute, apoi am scos-o si am servit-o langa pui si piure de cartofi.

Coasem puiul sau il prindem cu scobitori ca sa nu iasa umplutura, punem puiul in punga si o legam si cu o scobitoare gaurim punga langa locul in care am legat (cateva gauri). Dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 45 minute, apoi intoarcem punga incet si mai lasam vreo 20 minute, iar apoi taiem cu grija punga si mai lasam vreo 15 minute in cuptor pana se rumeneste frumos.

TIPS-URI

1

se poate prepara puiul si direct in tava, fara punga dar atunci punem ulei si apa in tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu ficat si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (15)

kukibella 1

14.10.2014, 10:33

Satisfyyourcravings 1

14.10.2014, 11:03

Ce rasfat!

Rocsi 1

14.10.2014, 20:57

Ce frumos s-a rumenit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui cu lamaie la cuptor