Pui umplut cu ciuperci, costita si legume la tava

de nico15 in Pui, 26 Noi 2010 | 10323 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 Pui
  • 150 gr de ciuperci
  • 150 gr de costita(kaizer sau slaninuta)
  • 2 felii de paine( painea fara coaja),
  • ½ cana de vin alb
  • 1 legatura ceapa verde
  • 5-6 catei de usturoi zdrobiti,
  • 1 ceapa
  • sare, piper, boia
  • 50 gr de zahar brun
  • 100 gr de pudra de usturoi
  • cimbru, tarhon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu ciuperci, costita si legume la tava:

Puiul se curata se parleste, se spala si se trece printr-un jet de apa, se tamponeaza pentru a se-ndeparta apa de pe el, se face un dressing cu care se unge puiu, se amesteca: uleiul de masline cu pudra de usturoi, zaharul brun, se adauga sare, cimbru si tarhon si cu aceasta se unge puiul, se freaca bine puiul pentru a prinde un gustul dulceag, inclusiv inauntru.
Dupa care se trece la taierea ciupercilor si a costitei, se taie ceapa, se zdrobesc cateii de usturoi, painea se rupe in bucati mici si se amesteca totul cu vinul, un pic de ulei, sare, tarhon si cimbru.

Se calesc 4-5 minute dupa care se scot pe hartie absorbanta pentru a se scurge surplusul de ulei.

Cu compozitia respectiva se va umple puiul, dupa ce a fost uns cu un pic de unt pe dinauntru, se va trece la introducerea compozitiei. Pentru a nu iesi compozitia din pui se leaga picioarele puiului pentru a fi doar putin loc liber.

Se da la cuptor intr-o tava in care se pune: ulei, 1 ceasca de vin, 2-3 catei de usturoi taiati fin, 2-3 frunze de dafin, sare si tarhon. Se da puiul la cuptor si se incearca din 30 in 30 de minute, totodata se pune sos-ul din tava peste pui, pentru fragezire si un gust deosebit si se continua coacerea lui pana cand este rumenit bine. Se poate servi cu piure de cartofi sau cartofi natur.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu ciuperci, costita si legume la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor din piept de gaina cu ciuperci