Pui tiganesc la punga

de La Ancuta in Pui, 10 Noi 2010 | 23498 vizualizari

 

by Nadina. Foarte bun si fraged. Multumesc Nadina.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si jumatate carne de pui (pulpe, piept, aripioare)
  • 500 ml lapte
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • 500 g ciuperci
  • 1 kg cartofi
  • 1 punga pentru cuptor
  • Pentru condimentat carnea:
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia
  • condimente pentru pui (optional)
  • 100 g unt
  • Pentru condimentat legumele:
  • sare, piper
  • 1 lingurita boia
  • 50 g unt
  • putin unt pentru uns punga
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui tiganesc la punga:

Se spala carnea si se portioneaza (daca este nevoie) si se sareaza. Usturoiul se piseaza, se amesteca cu laptele.

Se pune carnea intr-un castron si se toarna laptele cu usturoi peste ea. Se acopera cu un capac si se lasa la frigider de pe o zi pe alta.

A doua zi se scurge carnea si laptele se arunca. Se usuca carnea cu un prosop si apoi se condimentaza cu sare, piper, boia si eventual condimente pentru pui. Se pune si untul si se amesteca bine.

Cartofii se curata si se taie cuburi. Ciupercile se curata si se taie felii. Se condimenteaza si se adauga untul si, la fel ca la carne, se amesteca bine.

Se unge punga magica cu unt se pun legumele in punga iar peste legume se aseaza carnea.

Se inchide punga cu clema inclusa, se inteapa in cateva locuri cu o scobitoare si se da la cuptor 1 ora.La final se taie punga cu un cutit pe lungime si se mai lasa 10 minute, ca sa se rumeneasca.

Se serveste cu muraturi sau mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui tiganesc la punga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de pui cu sos de ciuperci