Pui si orez in nuca de cocos

de Adinuta in Pui, 16 Noi 2009 | 10500 vizualizari

 

Acest experiment a avut loc cam tot atunci cand am facut si tortul de indragostiti, adica la o ocazie mai speciala :) doar ca n-am mai apucat sa il postez. Partea mai dificila e taierea nucii de cocos in doua jumatati frumoase. In rest e foarte simplu. Si am mai descoperit ceva: orezul e foarte gustos cu miez proaspat de cocos si lapte, tot din nuca. Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • o nuca de cocos
  • o bucatica de piept de pui
  • orez
  • un ardel rosu
  • un pic de ulei de soia
  • o lingurita sos chili dulce
  • un pic de curry
  • 2 jumatati de caisa din compot
  • ulei
  • un pic de piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui si orez in nuca de cocos:

Pasul 1: Puiul l-am taiat fasiute si l-am amestecat cu un pic de ulei de orez, sos de soia si piper. L-am dat la frigider. Doua maini dibace (adica ale lui, eu nu m-am incumetat) au taiat nuca in 2, asa cum puteti vedea in poze. Nucile de cocos au intr-o parte cam trei adancituri mai negricioase in coaja. Acolo este cel mai simplu de gaurit cu un desfacator de vin. Daca faceti doar o gaura, sucul iese mai greu. Asadar dupa ce ati facut cele 2 gauri, tineti nuca deasupra unui castron si varsati continutul ei, sufland pe una din gauri. Apoi o taiati un 2 cu un cutit mai dur. El a folosit unul destul de micut chiar si a taiat-o destul de usor. Apoi am scobit cu o lingura o mare parte din miezul de pe interiorul celor 2 jumatati.

Pasul 2: Orezul l-am pus la fiert. In wokul incins am pus puiul marinat putin si am amestecat continuu pana a inceput sa se rumeneasca. Am adaugat si ardelul taiat fasii, o lingurita sos chili, un pic de curry si un pic de apa. Am lasat la fiert. La sfarsit am adaugat si caisa taiata fasiute.

Pasul 3: Orezul fiert (e mai bun cel care ramane bob cu bob si dupa fierbere) l-am amestecat cu miezul de nuca. Am umplut nucile cu acest orez, am turnat in ele si un pic de lapte de cocos, iar deasupra am pus puiul. Am dat la cuptor vreo 10 minute pentru a se intrepatrunde gusturile.

A fost delicios!

Dupa ce am mancat, am scos restul de nuca din coaja. Am desprins marginea cu un cutit si apoi a iesit usor! Cojile le-am lasat la uscat si acum tin in ele alune si mandarine. Eu cred ca sunt dragute pe post de boluri :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui si orez in nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

gamilici 1

10.02.2010, 12:23

e super reteta , doar ca m-am cam chinuit cu nucile de cocos...aveam 4

Adinuta 1

15.02.2010, 02:24

Gamilici, nici nu stii cat ma bucur ca ai incercat-o si mi-ai si scris da, daca faci mai multe poate dura ceva timp, dar rezultatul final merita, nu? plus ca restul decurge simplu dupa ce ai nucile desfacute

elena1988 1

08.02.2011, 10:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu galuste de gris