Pui si orez in nuca de cocos

de Adinuta in Pui, 16 Noi 2009 | 10242 vizualizari

 

Acest experiment a avut loc cam tot atunci cand am facut si tortul de indragostiti, adica la o ocazie mai speciala :) doar ca n-am mai apucat sa il postez. Partea mai dificila e taierea nucii de cocos in doua jumatati frumoase. In rest e foarte simplu. Si am mai descoperit ceva: orezul e foarte gustos cu miez proaspat de cocos si lapte, tot din nuca. Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • o nuca de cocos
  • o bucatica de piept de pui
  • orez
  • un ardel rosu
  • un pic de ulei de soia
  • o lingurita sos chili dulce
  • un pic de curry
  • 2 jumatati de caisa din compot
  • ulei
  • un pic de piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui si orez in nuca de cocos:

Pasul 1: Puiul l-am taiat fasiute si l-am amestecat cu un pic de ulei de orez, sos de soia si piper. L-am dat la frigider. Doua maini dibace (adica ale lui, eu nu m-am incumetat) au taiat nuca in 2, asa cum puteti vedea in poze. Nucile de cocos au intr-o parte cam trei adancituri mai negricioase in coaja. Acolo este cel mai simplu de gaurit cu un desfacator de vin. Daca faceti doar o gaura, sucul iese mai greu. Asadar dupa ce ati facut cele 2 gauri, tineti nuca deasupra unui castron si varsati continutul ei, sufland pe una din gauri. Apoi o taiati un 2 cu un cutit mai dur. El a folosit unul destul de micut chiar si a taiat-o destul de usor. Apoi am scobit cu o lingura o mare parte din miezul de pe interiorul celor 2 jumatati.

Pasul 2: Orezul l-am pus la fiert. In wokul incins am pus puiul marinat putin si am amestecat continuu pana a inceput sa se rumeneasca. Am adaugat si ardelul taiat fasii, o lingurita sos chili, un pic de curry si un pic de apa. Am lasat la fiert. La sfarsit am adaugat si caisa taiata fasiute.

Pasul 3: Orezul fiert (e mai bun cel care ramane bob cu bob si dupa fierbere) l-am amestecat cu miezul de nuca. Am umplut nucile cu acest orez, am turnat in ele si un pic de lapte de cocos, iar deasupra am pus puiul. Am dat la cuptor vreo 10 minute pentru a se intrepatrunde gusturile.

A fost delicios!

Dupa ce am mancat, am scos restul de nuca din coaja. Am desprins marginea cu un cutit si apoi a iesit usor! Cojile le-am lasat la uscat si acum tin in ele alune si mandarine. Eu cred ca sunt dragute pe post de boluri :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui si orez in nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

gamilici 1

10.02.2010, 12:23

e super reteta , doar ca m-am cam chinuit cu nucile de cocos...aveam 4

Adinuta 1

15.02.2010, 02:24

Gamilici, nici nu stii cat ma bucur ca ai incercat-o si mi-ai si scris da, daca faci mai multe poate dura ceva timp, dar rezultatul final merita, nu? plus ca restul decurge simplu dupa ce ai nucile desfacute

elena1988 1

08.02.2011, 10:20

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui, reteta gustoasa si usor de preparat