Pui pe sticlă

de Ligia in Pui, 8 Apr 2009 | 10119 vizualizari

 

Reteta super usoara si foarte convenabila pentru cand sunt mai multe persoane la masa. Impaci si capra si varza in materie de gusturi…unii prefera pieptul, altii pulpele, altii aripile si nu trebuie sa te mai stresezi cum sa satisfaci preferintele fiecaruia. Asa ca….Pui pe sticla:

 

INGREDIENTE

  • Un pui
  • unt
  • sare
  • piper
  • boia
  • usturoi
  • vin rosu
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticlă:

Se ia un pui…nici prea mare, nici prea mic, nici prea gras, nici prea fibros si se curata. Nu uitati sa il verificati inauntru si sa scoateti labele si gatul frumos dosite acolo de cei de la Avicola. Se unge puiul cu unt pe toate partile dupa care se da cu “fond de ten”. Eu amestec intre-o farfuriuta sare, piper, boia, praf de usturoi si in general cam tot ce am prin casa si ma gandesc ca ar merge bine cu carnea de pui. Omogenizam condimentele, luam din pulbere in pumni si frecam bine puiul cu ea. Dam si inauntru ca sa intre sarea si in interior. Dupa ce l-am “muruit”, cu un cutit facem “buzunarase” pe sub pielea puiului si ascundem acolo catei de usturoi.

Pregatim o sticla (cea de Tuborg mie imi era foarte buna ca incapea cu tot cu pui in cuptor), o spalam, dam eticheta jos :), punem in ea apa, vin rosu, mirodenii, usturoi si o plasam in pozitie verticala intr-o tava mai inalta.

Infingem puiul machiat si aranjat pe sticla. Punem apa in tava cat ceea ce se scurge de pe pui sa nu se arda in tava si arucam dispozitivul in “focurile” cuptorului.

Eu il tin cam la 200 de grade timp de o ora jumate. Din cand in cand (cam la 10 minute) mai ung puiul cu unt ca sa nu se usuce pe exterior. Manopera se face in felul urmator: se ia untul rece din frigider, se taie un cubulet, se infinge in furculita si repede, repede se mangaie puiul cu el. Ah da, si sa nu uit, cu un cutit il mai tot impung ca sa iasa zeama din el.

Pentru doritori puiul poate fi stropit cu vin rosu in timp ce este la cuptor.

Alaturi am pus cartofi taranesti si salata ColeSlaw in varianta mea (din pacate nu am pozat-o ca am terminat-o de preparat pe cand imi erau musafirii la masa si nu am vrut sa creada ca le numar imbucaturile).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticlă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Curry de pui ca la mama lui acasa