Pui manastiresc

de Julie in Pui, 3 Noi 2010 | 15018 vizualizari

 

Si ,pentru ca ne-am tot "frantuzit" de ceva vreme cu retetele Laurei Calder ,sa trecem acum in bucataria romaneasca si sa incercam puiul manastiresc asa cum ni-l prezinta Radu Anton Roman-patriarhul gastronomiei nationale.

De va asteptati la o mancare simpla -manastireasca, aflati ca nu e chiar asa! Puiul acesta nu prea e pentru calugari, pare mai degraba "o gateala festiva, pentru oaspeti" .O mancare bogata , gustoasa,cu ingrediente una si una- de sa te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  •  500 g carne de pui ,
  • 150 g ciuperci,
  • 300 ml smantana,
  • 1 ceapa,
  • 3 catei de usturoi,
  • 3-4 felii bacon afumat (sau orice fel de afumatura),  
  • 1 ou, 
  • 200 ml supa,
  • 150 ml vin alb dulceag,
  • 2 linguri unt,
  • sare, piper, boia, cimbru,patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc:

Carnea de pui se taie in bucati mai mici ,se asezoneaza cu sare,piper,cimbru,boia si se pune la rumenit in o lingura cu unt. Cand s-a aramit friptura se stinge cu 100 ml supa fierbinte, se trece intr-o tava si se da la cuptor la foc mic , pentru 10-15min, sa se patrunda. Afumatura se taie felii subtiri si se pune intr-o tigaie impreuna cu ceapa tocata marunt si o lingura de unt.Ciupercile se taie si ele felioare si se amesteca cu afumatura si ceapa . Se lasa sa sfaraie putin si se sting cu vin si restul de  supa-  "apare ideea parfumata a unui sos".

Friptura din cuptor este de acum frageda asa ca se poate ineca in sos, iar deasupra  se toarna 150 ml smantana. Se mai lasa tava la cuptor inca 15-20 min apoi se drege mancarea cu urmatorul sos: oul batut cu sare,piper,cimbru, patrunjel tocat si amestecat cu restul de smantana .

De-acum mancarea e gata! Se serveste  fierbinte, alaturi cu mamaliga -tot fierbinte si ea.  In cele din urma vei fi de acord ca: "E greu sa nu te arunci , de nebun, cu mamaliga cu tot, in bunatatea asta sofisticata ca o justificare iezuita , e imposibil sa nu incerci sa inoti in ea ca in apa edenica ,amniotica , a capodoperei divine."    - Radu Anton Roman

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

ULTIMELE COMENTARII

caxorop247

Die Website https://sportapothekeonline.com/ ist eine effektive Lösung für alle, die ihren Körper ohne unnötigen Aufwand und leere Versprechungen in Ordnung bringen möchten. Hier können Sie wirksame Medikamente kaufen: von Fatburnern über Anabolika bis hin zu Hilfskomplexen. Dank der benutzerfreundlichen Oberfläche und der schnellen Lieferung müssen Sie keine Zeit mit der Suche verschwenden – alles Beste ist an einem Ort. Dies ist ein Shop für alle, die Wert auf Ergebnisse legen und nicht jahrelang warten möchten.

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta indragita si ceruta de toti copiii, Crispy din muschiulet de pui