Pui Macao

de mimmi in Pui, 29 Iun 2012 | 3646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui,
  • 2 morcovi taiati bastonase,
  • 1 radacina telina taiata bastonase,
  • 2 linguri sos de soia,
  • 1 ardei iute taiat fasii/bastonase,
  • 50 g unt,
  • 2 linguri cognac,
  • 1 lingura zahar,
  • sare,
  • piper,
  • chilli,
  • optional susan,
  • Pentru orezul cu omleta:
  • 100 g orez fiert,
  • 3 oua,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 1lingura lapte,
  • sare,
  • chilli dupa gust,
  • mazare la conserva
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Macao:

Legumele taiati-le cat mai subtire pentru a gati mai repede! Topim untul intr-o tigaie, adaugam legumele si le lasam sa se caleasca, cu capacul pus pe tigaie. Cand sunt aproape calite, adaugam pieptul de pui taiat cubulete si sosul de soia. Lasam tigaia pe foc pana se patrunde pieptul de pui, moment in care adaugam cognacul, zaharul, sare, piper si chilli dupa gust. Mai lasam pe foc un minut dupa care stingem focul. Acum daca doriti, puteti presara susan.

Pentru orezul cu omleta: Incingem uleiul intr-o tigaie. Intr-un bol batem ouale cu furculita, adaugam o lingura de lapte, sare si chilli. Turnam ouale batute in tigaie si amestecam pana este gata (sa se faca zdrente). Adaugam orezul si mazarea si mai amestecam 1 minut, pe foc, pana se incorporeaza totul.

Servim langa puiul macao (*_*)

Pofta Buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Macao" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Rocsi 1

29.06.2012, 21:17

Cred ca e gustos!

iry-gabriela 1

29.06.2012, 23:29

Sim0na 1

02.07.2012, 10:00

Trebuie sa fie tare bun.. n-am papat niciodata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete la cuptor cu piept de pui si curry