Pui fricassé

de cristeena20 in Pui, 13 Oct 2014 | 10740 vizualizari

 

Am incercat pentru prima data aceasta reteta si am ramas surprinsa de gustul minunat al sosului . Va recomand sa incercati si voi acest pui care cu siguranta va avea succes in familia voastra sau la prieteni.Si daca aveti pui de casa, cu atat mai bine.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de casa
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 pahar de vin alb
  • un cub de margarina
  • sare, piper
  • 3 cani supa de pui
  • 5 galbenusuri
  • 1-2 lamai
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui fricassé:

- Transati puiul in bucati potrivite ; le puteti condimenta in prealabil cu sare, piper, lamaie, usturoi si putin vin alb si il puteti tine o zi la frigider.

- Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt cu margarina si ulei de masline. O lasam sa se caleasca la foc mediu, pana devine moale si sticloasa. Adaugam usturoiul tocat si el marunt si apoi adaugam bucatile de carne. Le intoarcem pe toate partile si apoi turnam vin alb. Lasam sa se caleasca cca 3 minute la foc mediu si condimentam cu sare, piper  si turnam supa de pui. Pentru aceasta reteta e important sa lasati sosul de pe tocanita alb, fara alte condimente in afara de sare  si piper.

- Lasam sa fiarba pana se inmoaie ff bine carnea si se desprinde de pe os (eu am folosit cucta pentru fierbere, deoarece am folosit pui de casa, care necesita mult timp de fierbere. Dar am pus totul in cucta doar la jumatatea fierberii. E important sa fiarba la foc mediu, acoperit. 

- Cand carnea e bine fiarta o scoatem intr-un vas cu grija si lasam sosul in cratita.Stoarcem o lamaie in sos Separat amestecam 5 galbenusuri cu un tel cu sos de la pui cu grija , sa nu se gateasca ouale. Adaugati treptat cate putin din sos. Turnam totul in cratita peste sos amestecand bine si stingem aragazul. 

- Adaugam carnea de pui in sos si presaram patrunjel proaspat tocat.

- Servim alaturi de piure de cartofi sau cartofi noi fierti in coaja. Sunt de vis in aceasta combinatie. Si de acest sos nu te poti satura..este deosebit de fin, cremos si lamaia ii da un ton fantastic. Sa nu vorbim de carnea de pui de casa, aproape gelifiata, moale...

TIPS-URI

1

Se poate adauga putina smantana de gatit la galbenusuri. Mie mi-a placut mai mult fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui fricassé" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe gratinate cu ciuperci si cascaval