Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan

de oanapl in Pui, 5 Iun 2021 | 5004 vizualizari

 

Acest preparat este absolut delicios și vi-l recomand cu drag. Se face foarte ușor și rapid. Eu m-am inspirat de pe site-ul Savori urbane și conform spuselor Oanei, este un preparat italo-american.

 

INGREDIENTE

  • 3 buc. pulpe de pui dezosate
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 fir de usturoi verde sau 3-4 căței de usturoi
  • 30 g unt
  • 200 g frunze de spanac proaspăt sau congelat
  • 200 ml smântână dulce pentru frișcă (cu min. 30% grăsime)
  • 10 g amidon desfăcut în 50 ml lapte rece
  • 30 g parmezan
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan:

Alegi o tigaie largă și mai adâncă pe care o pui la încins. Torni uleiul și pui cubulețele de carne de pasăre. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc iute). Le tot întorci cu spatula în tigaie și le asezonezi cu sare și piper negru proaspăt măcinat.
Separat (într-o altă tigaie) pui la călit usturoiul împreună cu untul. Adaugi spanacul congelat și lași să clocotească 3-4 minute, apoi torni smântâna dulce și asezonezi cu sare și piper.
Aștepți ca smântâna să dea în clocot (cca. 2 minute) după care torni această compoziție peste carnea prăjită din tigaie.
Într-o cană amesteci laptele rece cu amidonul și omogenizeză bine compoziția, apoi o torni peste carne și amesteci timp de câteva minute , până când se îngroașă sosul.
Presari parmezanul și amesteci să se topească și apoi oprești focul. se poate servi cu mămăligă sau piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti fierti in suc de rosii.