Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan

de oanapl in Pui, 5 Iun 2021 | 4906 vizualizari

 

Acest preparat este absolut delicios și vi-l recomand cu drag. Se face foarte ușor și rapid. Eu m-am inspirat de pe site-ul Savori urbane și conform spuselor Oanei, este un preparat italo-american.

 

INGREDIENTE

  • 3 buc. pulpe de pui dezosate
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 fir de usturoi verde sau 3-4 căței de usturoi
  • 30 g unt
  • 200 g frunze de spanac proaspăt sau congelat
  • 200 ml smântână dulce pentru frișcă (cu min. 30% grăsime)
  • 10 g amidon desfăcut în 50 ml lapte rece
  • 30 g parmezan
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan:

Alegi o tigaie largă și mai adâncă pe care o pui la încins. Torni uleiul și pui cubulețele de carne de pasăre. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc iute). Le tot întorci cu spatula în tigaie și le asezonezi cu sare și piper negru proaspăt măcinat.
Separat (într-o altă tigaie) pui la călit usturoiul împreună cu untul. Adaugi spanacul congelat și lași să clocotească 3-4 minute, apoi torni smântâna dulce și asezonezi cu sare și piper.
Aștepți ca smântâna să dea în clocot (cca. 2 minute) după care torni această compoziție peste carnea prăjită din tigaie.
Într-o cană amesteci laptele rece cu amidonul și omogenizeză bine compoziția, apoi o torni peste carne și amesteci timp de câteva minute , până când se îngroașă sosul.
Presari parmezanul și amesteci să se topească și apoi oprești focul. se poate servi cu mămăligă sau piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci si sos de smantana