"Pui "de savarina

de luminita20_2006 in Dulciuri, 6 Oct 2009 | 8679 vizualizari

 

adik mini-savarine:D..."pui" de savarina le-a numit socru meu cand le-a vazut:))...dar ff f bune

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri gris
  • 5 linguri zahar
  • varf de cutit sare
Sirop:
  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • esenta portocala
 
  • 300 ml frisca
  • gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Pui "de savarina:

 Se separa albusurile de galbenus (eu am reusit sa distrug cateva galbenusuri:).Albusurile se bat spuma cand s-au intarit seadauga zaharul in ploaie, apoi cate un galbenus si la final grisul( la fel in ploaie) Ungem formele cu unt si presuram deasupra gris.Punem compozitia in forme si dam la cuptor incins 20 min, la foc mediu. (deoarece nu am avut forme speciale de  savarine am folosit forma de briose, au iesit mai micute dar f bune)

Siropul; amestecam 200 ml apa cu 200 gr zahar si punem la foc sa se toapeasca. Cand sa racit adaugam esenta.

Dupa ce s-au racit si savarinele taiem un capacel micut dar nu de tot si le punem in sirop le intoarcem pe ambele parti si le scoatem intr-o farfurie. punem pe capacel gemul de caise si in interior frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Pui "de savarina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

luminita20_2006 1

02.11.2009, 15:51

Michelle 1

04.11.2009, 11:49

danaamih 1

01.02.2010, 18:50

imediat ma apuc de treaba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Reteta germana: Mar in foietaj