Săptămâna trecută, bucătăraşul şef mi-a făcut poftă de mâncare asiatică, dar abia joi am ajuns la Lidl şi în afară de ghimbir nu am mai găsit nimic din produsele promovate la săptămâna asiatică. Aşa că am pornit-o spre Kaufland, de unde cumpăr în mod obişnuit iar de acolo am luat un sos de la Uncle Ben's, tăieţei de orez, pulpiţe de pui şi nişte legume. Împreună cu inspiraţia de la bucătăraş, m-am pus pe treabă, căci iubitul meu tocmai se plânsese că de când m-am dedicat torturilor, nu i-am mai făcut sofisticături, cum le zice el.
Am tăiat legumele fideluţă, iar usturoiul şi ghimbirul le-am tocat mărunt. Am tăiat carnea cubuleţe. Am rumenit carnea în puţin ulei, apoi am scos-o pe şervet de hârtie să se absoarbă grăsimea. În uleiul în care am prăjit carnea, am călit apoi legumele, la care am adăugat usturoi şi ghimbir. Am pus într-o crăticioară sosul să se încălzească, şi am adăugat carnea şi legumele, apoi le-am stropit cu sos de soia. Separat am fier orez cu cubuleţe de legume, iar în alt vas am fiert tăieţei cu legume tăiate fideluţă.