MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de capere si mustar:
Pune carnea la fiert in apa rece cu putina sare.
Daca doresti sa faci cum am facut eu adauga in aceeasi oala morcovi, ceapa, telina radacina, patrunjel radacina, pastarnac (toate spalate bine, lasate intregi) si prepara la final o supa cu galuste. In caz contrar doar fierbe carnea, spumuieste si strecoara supa (e buna pentru alte preparate)
Intr-un vas de tuci (asta e preferatul meu, dar tu poti prepara in orice vas cu fund dubu) pune ulei la incins. Pune bucatile de pui stropite cu sos de soia si le rumeneste frumos pe toate partile. Adauga ceapa tocata si mai caleste 2minute impreuna cu carnea. Stinge totul cu 200 ml supa de pui si da flacara la mic spre mediu. Lasa la fiert 20 minute (trebuie sa fie fiarta ceapa) Potriveste gustul de sare si piper.
Intr-un bol amesteca smantana cu mustarul si adauga putin din sosul fierbinte din vas. Omogenizeaza si toarna peste carne. Tot acum adauga si caperele si zeama de lamaie. Omogenizeaza si lasa sa dea un singur clocot.
Partea asta de final execut-o rapid, nu trebuie sa lasi sa fiarba, risti ca la fiert sa capete aspect de branzit, si nu vrei asta, asa-i?
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de capere si mustar" nu uita sa-i faci un review.
Asa spun si eu ca si Geanina , Interesanta reteta . Dar mai mult melanjul capere - sos de soia - smantana . Cum se face ca si eu m-am dat la capere in perioada aceasta ?