Pui cu rosii deshidratate, vin si oregano

de simona72 in Pui, 14 Sep 2013 | 4226 vizualizari

 

Rapid, simplu si delicios....o masa de pranz super delicioasa, un fel de tocanita plina de savoare si arome...garantez ca o sa va placa ...

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui intregi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 3 fire ceapa verde
  • 6-7 rosii deshidratate de la borca
  • 2 linguri capere
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 cescuta vin rosu
  • 1 cub mic de unt
  • frunze de oregano proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu rosii deshidratate, vin si oregano:

Pulpele de pui se spala si se taie in doua, separand ciocanelul de pulpa superioara. Se usuca cu prosoape de bucatarie, se pudreaza cu sare si piper proaspat macinat, se stropesc cu ulei de masline si se maseaza pulpele de pui cu ingredientele. Se da la frigider pana cand urmeaza sa le gatiti.

Se prajesc in 2-3 linguri ulei de masline, pe toate partile, se adauga usturoiul taiat feliute, ceapa verde curatata si taiata in bucati de 1-2 cm. Se amesteca usor si se lasa sa se caleasca toate 5 minute. Se adauga rosiile taiate in sferturi si ceasca de vin. Se mai intoarce carnea de 2 ori pt a se patrunde bine pe toate partile. Cand carnea este patrunsa se adauga caperele, untul, inca un strop de vin (daca vi se pare ca a scazut prea mult sosul), se mai lasa 5 minute pe foc.

Se adauga la urma frunzele de oregano si untul, se mai lasa  1 minut si gata...asezati in farfurie cate un copanel si o pulpa superioara, sos cu legume si serviti cu paine proaspata sau un piure de cartofi daca mai aveti timp.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu rosii deshidratate, vin si oregano" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Cris2711 1

14.09.2013, 21:48

si mie totasa imi plac

alilianaa 1

15.09.2013, 07:45

minunat.

diaconta 1

16.09.2013, 15:56

ce mancare buna ai facut Simonico

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]