Pui cu legume la pungă

de diaconta in Pui, 26 Oct 2013 | 8947 vizualizari

 

Imi era o poftă nebună de un pui dolofan,cu o carne suculenta şi moale,pregătit la cuptor.Mi-am adus aminte ce buna era cărniţa dacă puneam puiul la cuptor în pungă de hârtie,carnea se frăgezeşte foarte bine.

 

INGREDIENTE

  • Un pui ,cam1,800 kg a avut cel de faţă
  • Ulei
  • Sare,boia
  • Piper cu lamâie
  • Fulgi de ardei iute
  • Ierburi de Provence
  • rozmarin
  • O lamâie
  • Morcovi
  • Telina radacina
  • Usturoi
  • Ciuperci
  • Hârtie de copt pentru punga
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume la pungă:

Puiul l-am curatat si l-am frecat cu zeama de lamâie si ulei.Zeama de lamâie îl va fragezi foarte bine.

Am pus apoi sare,piper,boia si în interior si în exterior.

In interiorul puiului am pus doua bucati de lamâie,morcovi , 2 caţei de usturoi,o crenguta de rozmarin.

Din hârtia de copt am facut o punga,nu aveam o punga de hârtie asa mare în care sa intre dolofanul meu.De fapt am facut doua pungi.

Am umezit una din pungi,am pus legumele si puiul deasupra.

Am  pus totul în cea de-a doua punga,am legat si am pus într-o tava  cu putina apa,altfel se va arde si tava si punga.

Am pus la cuptor la 200 de grade.

Dupa o ora de stat la cuptor,am desfacut punga si am transferat totul în alta tava.

Am presarat fulgi de ardei iute si ierburi de Provence si am pus iarasi la cuptor pentru înca o ora.

Am mai stropit din când în când cu sucul lasat de carne.

Rezultatul a fost o friptura delicioasa,o carne bine facuta si suculenta,foarte potrivita pentru o masa de sarbatoare.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume la pungă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu smantana si oua , la cuptor