Pui cu frunze de curry

de Brindusa in Pui, 5 Iun 2010 | 4553 vizualizari

 

In una din vizitele mele prin magazinul meu de suflet, am gasit frunze de curry uscate. Au fost destul de ieftine. Cam 3 lei o punguta ce poate fi folosita de multe ori.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui, taiat bucatele mici
  • 5 linguri ulei de porumb
  • 1 lingurita Garam Masala
  • 2 lingurite turmeric
  • 7 frunze uscate de curry
  • 3 catei de usturoi, rasi mic
  • 3 cm ghimbir, ras mic
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 500 ml apa
  • sare, piper dupa gust
  • 300 g orez basmati
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu frunze de curry:

 Inainte de a incepe gatitul, pregateste tot ce ai nevoie taiat, la indemana.

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul in ea.

 Adauga ghimbirul si usturoiul in uleiul incins si amesteca putin. Pune Garam Masala si amesteca sa se omogenizeze.

Adauga ceapa si caleste-o la foc mediu pana devine translucida. Adauga frunzele de curry si caleste-le putin.

 Adauga carnea si turmericul. Amesteca bine.

Pune apa si acopera cu un capac. Lasa pana ce carnea e aproape facuta.

Pune orezul si mai adauga putina apa daca e nevoie. Asezoneaza cu sare si piper. Lasa mancarea sub capac pana ce orezul e moale.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu frunze de curry" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Brindusa 1

05.06.2010, 20:12

Ina, asa cum a zis si Roxana, turmericul e un condiment usor aromat, care da culoarea galbena, specifica, mancarurilor indiene. Se mai numeste si curcuma

Ina 1

05.06.2010, 20:25

de curcuma am mai auzit, desi nu stiam exact cei, nici cu numele asta Ms. mult

mena29 1

05.06.2010, 22:56

arata foarte bine,sunt sigura ca e si foarte bunastept si eu o portie

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitele de pui la cuptor